Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Sedaner >> Content

Ford Mondeo Information

lanserades med stora förhoppningar om att stoppa Ford Europe från blödning när den kämpar för att förbli lönsam, var Ford Mondeo lösningen. Inte nog med det undvika ytterligare förluster, erövrade det också hjärtan mängder av bilköpare runt om i världen. Bakgrund
p Det tog ungefär sex år för Ford Mondeo att produceras efter dess utveckling initierades 1986 av Ford USA och Ford Europa. Målet var att presentera en "värld bil" och vara ledande i D-segmentet klass.

Mondeo lanserades för att konkurrera med de japanska biltillverkare sedan ta en stor andel av Ford Europas bilförsäljning. Fords bil erbjudanden kritiserades som "designad av revisorer och inte av ingenjörer."
First Generation

första Mondeo - lanserades 1993 - var en helt ny konstruktion, vilket resulterade i en utveckling kostnad på 6 miljarder dollar. Bilen hade en ny växellåda och fjädring för att ge en bättre körupplevelse.

Säkerhet var också på toppen av listan med krockkuddar, sidokollision barer, automatisk broms fjädring och Quickclear, Fords uppvärmda vindrutan. Interiörer var också av hög standard, med plysch tyg och tillräckligt lagringsutrymme.
Världens

Bilens namn togs från det latinska ordet "mundus , "mening" världen "som var planen att initialt sälja det runt om i världen under samma namn. Bortsett från Europa, var Ford Mondeo infördes i flera delar av världen, inklusive Australien, Nya Zeeland och Japan. I USA är det känt som Ford Contour och Mercury Mystique.
Utmaningar

Ford Mondeo lyckats i Europa och utsågs till "Årets Bil" i 1994. Bilen var också en hit i Japan, men inför utmaningar i andra delar av världen. Det introducerades i Australien 1995, men avbröts på grund av hård konkurrens.
Fortsatt framgång

Ändå lyckades Ford att ge framgång till Mondeo raden genom att ta del av kritiken och förbättra dem med varje generation. Det är nu i sin 4: e generationen och har fått många utmärkelser. Det också återinförts Australien 2007 med en ny modell.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/sedans/136015.html

Previous:
Next:

Sedaner

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.