Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Sedaner >> Content

Hur får man bättre bränsle körsträcka från en 1987 Toyota Corolla

Massor av 1987 Toyota Corolla kvar på vägen i dag, tack vare bilens rykte för pålitlighet och stigande gaspriser. Även om de saknar några av de bekvämligheter som dagens modeller, 1980 Toyotas ger fortfarande grundläggande transport. Även om Corolla var aldrig en gas MATVRAK, kan du prova ett antal strategier för att få bättre körsträcka ur bilen. Några förändringar i körvanor och vissa riktade underhåll kan göra underverk för din gas räkningen. Instruktioner
Underhåll för Miltal
1

Ta din Corolla in för en motor tune-up. Detta är mycket viktigt för äldre fordon, vars motorer kommer att bäras ut från årtionden av användning. Justera motorns timing, rengöring av bränsle-och luftfilter, och göra mindre reparationer kan ge dig en 4 procent körsträcka uppsving. Större reparationer, såsom fastställande av en trasig syresensor, kan öka din körsträcka med mycket mer -. Upp till 40 procent
2

Pumpa dina däck till den nivå som tillverkaren rekommenderar. Detta kommer vanligtvis att skrivas ut på en etikett som finns på insidan av dörrkarmen på förarsidan. Gå inte av trycket siffra tryckt på själva däcket - detta är en design maximum. Detta kan förbättra körsträcka med upp till 3,3 procent.
3

byta olja, och se till att fylla på din Corolla med den olja som rekommenderas i din bruksanvisning. Använda rätt typ av olja kan ge dig en 1 procent till 2 boost procent körsträcka. Leta efter olja märkt med ett "energisparande" dekal som indikerar förekomst av friktionsminskande tillsatser.
Bränslesnål körning
4

Lasta något du inte behöver från din bil. Lades vikt innebär mer gas användning. Detta gäller särskilt för mindre bilar som Corolla, där vikten av last är stor i förhållande till vikten av bilen. Varje 100 pounds av extra vikt kan släppa din körsträcka med 2 procent, så det är väl värt att ta några minuter att lasta mellan resor.
5

Stäng av din bil när du stoppar i mer än en minut. Du kommer att bränna mindre bränsle börjar bilen flera gånger än vad du skulle tomgång din bil när du sitter still.
6

Drive smidigt. Acceleration, bromsning och vrida aggressivt ha en stor negativ effekt på den körsträcka du får ut av din Corolla. På motorvägen, kan aggressiva eller ojämn körning resultera i en 33 procent minskning av körsträcka. På stadens gator, är skillnaden mindre dramatiska - endast 5 procent. Körning smidigare har bieffekt av att vara mycket säkrare för fotgängare, dig själv och andra förare. Använda farthållaren på motorvägen kommer att hjälpa dig genom att hålla bilen i jämn hastighet.
7

Stick nära skyltad hastighet. Bränsleeffektivitet sjunker brant över 60 mph.
8

Använd din överväxel om bilen är utrustad så. Detta låter motorn snurra lite långsammare, vilket sparar gas och kommer att vara lättare på motorkomponenter.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/sedans/135842.html

Previous:
Next:

Sedaner

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.