Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Skotrar >> Content

Hur att byta däck på en Yamaha Vino

Yamahas 125cc Vino scooter erbjuder en elegant och effektivt sätt att billig transport. Ytterligare besparingar kan också hittas genom att bibehålla Vino själv, istället för att betala generalagenten att göra de flesta uppgifter. Ändra en sliten bakre däcket är en sådan uppgift som kan göras genom ett hem mekaniker beväpnad med rätt verktyg och en kompressor. Saker du behöver
24mm hylsnyckel
ställa
Hylsnyckel
ventilkärnan borttagningsverktyg
Bead breaker Tool Review Däck strykjärn
Sprayflaska vatten
Soapy
Luftkompressor
Visa fler instruktioner
1

Rest skotern på sin spark stå och lossa den bakre muttern differentialbroms med en 24mm skiftnyckel. När lycka mutter är lös, placera skotern på centralstödet.
2

Lossa ljuddämparen parentes genom att ta bort par bultar ovanför och under ljuddämparen med en hylsnyckel. Följ ljuddämparen röret till motorn och lossa par bultar som håller fast avgaserna till motorn. Placera en låda under ljuddämparen för att stödja vikten av det lossade avgassystemet.
3

Ta bort den bakre muttern differentialbroms helt och dra det bakre hjulet på axeln.

4

bort ventilen kärnan från hjulet med en kärna borttagningsverktyg och låta däcket som deflator. Bryta förseglingen, eller pärla, mellan däck och hjul med en pärla brytare verktyg och skjut däcket nedåt för att exponera hjulets fälg.
5

Använd ett par däck strykjärn placeras i 11 o ' klocka och 01:00 positioner för att dra läppen av däcket från av fälgen. Skjut den böjda änden av däcket strykjärn mellan däcket och fälgen. Tryck ordentligt för att sträcka däcket över kanten. Håll 11 järn klockan däcket på plats och flytta 1:00 däck järn längre ner på däcket. Tryck bestämt ner igen för att få mer av däcket över kanten. Upprepa tills hela den yttre kanten av däcket har avlägsnats.
6

Dra återstående läppen av däcket till kanten av fälgen och stå hela hjulet upprätt. Skjut ett däck järn mellan däcket och ytterkant av fälgen, placera handen över mitten av hjulet. Håll hjulet mellan knäna och för spaken uppåt för att tvinga däcket bort av hjulet.
7

Spray kanterna på nya däck med tvålvatten. Slip kanten av däcket på hjulet. Sätt ett däck järn mellan hjulet och däcket och dra den återstående kanten på däcket över fälgen. Tryck däcket nedåt för att föra den återstående kanten på däcket närmare fälgen. Dra däcket över kanten med ett däck järn tills den är helt monterad på hjulet.
8

Ställ däckets vulst, eller sigill, mot hjulets fälg med en kompressor. Snabbt fylla däcket med luft genom ventilskaftet tills däcket "pops" på plats. Sätt tillbaka ventilen kärna och justera däcktrycket.
9

Skjut bakhjulet på bakaxeln och dra åt låsmuttern. Dra avgas montera bultarna på motorn. Montera och dra åt skruvarna ljuddämpare fästet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/scooters/120651.html

Previous:
Next:

Skotrar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.