Hur att avkoda VIN på en Suzuki motorcykel

Var och en av de 17 siffrorna i en Suzuki chassinumret (VIN-nummer) har en specifik innebörd. De första tre siffrorna för den tillverkande land och företag. De närmaste fem siffrorna identifierar funktionerna i motorcykeln med modellnummer, motorstorlek, etc. Den nionde siffran använder en algoritm för att upprätta en kontrollsiffra för att förhindra bedrägerier. Den 10: e siffran anger året, och den 11: e siffran identifierar fabriken. Återstående siffror visar sekvensen att motorcykeln kom ut av tillverkningsprocessen. Saker du behöver
VIN koder diagram
Visa fler instruktioner
1

Jämför de tre första siffrorna i WMI (World Tillverkare Identifier) ​​koder diagrammet för att identifiera Suzuki och Japan . JS1 betyder Japan, Suzuki och motorcykel.
2

Jämför de kommande fem siffrorna i diagrammet för att identifiera fordonskategori (scooter, off road, etc.), cylindervolym (400-499 cc, 1100 till 1199 cc, etc), motortyp (2-takts, 4-takts, etc), utformning sekvens och modell variation. Som Suzuki uppgraderingar, lägger de tecken för att identifiera förändringen sekvensen.
3

Jämför den nionde siffran mot kontrollsiffran algoritmen för att validera numret.
4

Jämför den 10: e siffran till år diagrammet för att verifiera tillverkningsåret.
5

Jämför de 11th, 12th och 13th siffror till koderna för att hitta den exakta anläggningen där motorcykeln tillverkades. De återstående siffrorna talar endast den sekvens som den kom av monteringsbandet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/106913.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.