Hur Sand & Måla en motorcykel

En grundläggande motorcykel lack på en färg och Body Shop kan kosta ett par tusen dollar. Om du vill ha en anpassad färg jobb, är priset ännu högre. Ett riktigt bra lack tar många timmar av slipning och förberedelse, med väldigt lite tid faktiskt måla. Att lära sig att slipa och måla en motorcykel för dig själv kan spara dig tusentals dollar. Du kan ta så länge du vill och få en kvalitet lack gjort precis det sätt du vill ha det. Saker du behöver
Verktyg för demontering av Sandpapper motorcykeln
(diverse gryn) katalog Vatten Rags
Maskeringstejp
maskeringspapper
Vax och fett remover
Automotive primer
Automotive måla
Automotive klarlack måla
Orbital buffert och pad
Rubbing (virvel remover)
Visa fler instruktioner
1

Köpa färg, primer och förnödenheter. Den primer, färg och tydligt finns i sprayburkar, så du behöver inte en färg pistol och kompressor. Du kan få anpassade färg blandas, och de flesta stora industriföretag eller billack butiker kan sätta den i en sprayburk för dig.
2

Ta motorcykeln isär. Ta bort alla delar som ska målas, men stora delar, såsom stänkskärmar och bensintank, kan lämnas på om delarna runt dem maskeras bort och täckt med tejp och papper. Tejpa över några öppningar, bultar eller bulthål så att delarna inte kommer att täckas i färg. Samtliga delar som ska målas med 300 grit sandpapper
3

Sand tills de är trista och slät. Använd handen och sandpapper bara. Använd inte en slipkloss eller slipmaskin. Sand dem igen med 800 grit sandpapper på samma sätt. Torka delarna ned med vax och fett remover.
4

Spray delarna med tre lätta strykningar primer. Låt primern torka i 30 minuter mellan lagren. Att hålla sandpapper dränkts med vatten, använd 1200 grit sandpapper att slipa grundfärgen tills delarna är släta och primern är ännu. Låt delarna torka, torka dem med vax och fett remover.
5

Applicera fyra tunna lager av färg. Låt varje lager färg torka i 30 minuter.
6

Spraya delar med fyra eller fem tunna lager klarlack måla. Låt 30 minuters torkning mellan varje lager. Låt sista lagret torka helt (cirka sex timmar). Sand med 800 sandpapper tills den är slät och matt. Spray två eller tre lager av klarlack och låt dem torka helt.
7

Sand klarlack igen med 1500 sandpapper och vatten. Håll papperet vått hela tiden. Sand tills ytan är slät och trist.
8

Använd en kretsande buffert med en polering pad och flytande polering förening (swirl remover) på de målade delarna. Buff tills färgen skiner. Torka bort överflödigt förening med en trasa och vatten.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/106383.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.