Min Chrysler Town & Country startar inte

Chrysler Town and Country är en minibuss som är det dubbla av Dodge Caravan. Det introducerades 1990 med en V6-motor och trä dekaler säd. Om din stad och land är att ha problem med att starta, kontrollera grunderna för att diagnostisera problemet. Att veta vad du sysslar med kan hjälpa dig att avgöra om en mekaniker ska kallas in för att hjälpa till. Instruktioner
1

Hitta batteriet och titta på anslutningarna. Batteriet är under huven på förarsidan. Anslutningarna till terminalen inte borde vara lös och bör inte ha några korrosion. Om de är lösa, dra åt med en skiftnyckel. För korrosion, häll en läsk över terminalerna (karbonatiseringen hjälper att lossa korrosion) och skrubba med en stålborste.
2

Vrid nyckeln i tändningslåset till läge "ON". Slå på vindrutetorkarna eller innerbelysning att kontrollera att batteriet fungerar. Om torkarna eller lampor inte tänds kan batteriet vara dött och måste bytas ut. Typiskt Batterierna räcker i två till tre år. Om torkarna röra sig långsamt eller lamporna verkar svagt, kan du kanske att helt enkelt ladda batteriet. Om uppladdningen inte fungerar, är generatorn skickar inte tillräckligt med ström till batteriet och behöver en check. Din lokala Biltema har ett diagnostiskt verktyg som kan testa om generatorn och startmotorn fungerar korrekt.
3

bort ett tändstift från motorn i din stad och land. Kontrollera tändstiftet för korrosion och ta bort med en stålborste. Lägg kabeln av tändstiftet på en metall del av motorn. Veva din bil och har någon klocka för en blå gnista. Se till att du har en signal på plats, så att din hjälpare kan varna dig för att vända bilen av. Ingen gnista tyder på att din tändstiftet inte fungerar korrekt vilket innebär att din motor inte kommer att antändas ordentligt. Byt ut tändstiften.
4

Vrid nyckeln i tändningslåset för att starta Town and Country och lyssna efter alla ljud som motorn kan avge. Ett klickande ljud kan indikera en felaktig starter. Inget buller kan vara ett tecken på en antändning problem. En knackar ljud kan tyda på en brist på bränsle eller annat problem med bränslesystemet, t.ex. bränsleledningen, bränslefiltret, eller bränslepumpen. Lägg en gallon gas. Vrid nyckeln till läge "ON" flera gånger samtidigt som du trycker på gaspedalen. Detta bidrar till att ingripa med bränslepumpen. Även om staden och landet har en bränslemätare, kan det vara fel ibland. För ägare av stad och land skåpbilar tillverkade mellan 2008 och 2010 Ring 1-800-488-0359 för att kontrollera om din bil påverkas av en återkallelse. Under vissa omständigheter, kan däcket bära ett hål i bränslet påfyllningsrör. Detta kan orsaka läckage och även kan leda till en brand.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/minivans/105846.html

Previous:
Next:

minibussar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.