Historien av Dodge Grand Caravan

Dodge Grand Caravan kom ut på marknaden 1987 som en varierad modell av den ursprungliga Dodge Caravan, som först såldes till allmänheten 1984. Noterbara skillnader mellan husvagn och Grand Caravan inkluderar fordonslängder och mätningar hjulbas. Olika modeller av Grand Caravan åtgärden flera inches längre än en husvagn och har en extra 7 inches i axelavstånd. Denna trendsättande fordon har blivit mycket populär sedan dess tillkomst och är allmänt tros ha räddat Chrysler /Dodge från kollaps. Historia

första Dodge Caravan minibuss kom ut på marknaden 1984. Karavanen var inte bilindustrin första försök att designa en "en låda" passagerare van att maximeras innerutrymmen samtidigt minimera yttre längd och höjd. Volkswagens Omnibus (aka, Beetle) på 1950-talet, hjälpte Fords Falcon Econoline och Chevrolets Corvair 95 av 1960 bana väg för Dodge lansering i minibuss industrin på 1980-talet. Addera Development

Chrysler /Dodge var nära konkurs i början av 1980, främst till följd av år av dåligt utformade fordon, dålig marknadsföring och slapp försäljning. Lee Iacocca gick biltillverkare som bolagets vd i slutet av 1970 och snabbt fokuseras företagets ansträngningar på arbets-betitlade "T-115"-projektet som så småningom bli Caravan --- och därefter Grand Caravan --- som var först säljs offentligt 1984. Den Husvagn visade sig vara den katalysator som hjälpte Chrysler /Dodge stiga ur askan av vissa företags död.
First Generation


När Dodge Caravan drabbade marknaden under 1984, stod det 15 inches kortare än skåpbilar som såldes på den tiden. Vagnens låg höjd var ett resultat av van front-wheel-drive layout som eliminerade behovet av en drivaxel för att få kraft till bakhjulen i bak-hjulsdrivna fordon för dagen. Även den första generationen av husvagnar saknade riklig hästkrafter, var försäljningen livlig som allmänheten tog omedelbart tycke för den nyligen definierade familjebil.
Förändringar

Dodge gjorde " t göra mycket för att ändra Caravan design fram till 1987 då det infördes en större hjulbas och längre total fordonets längd i Grand Caravan. Genom att lägga till 7.6 inches av bakhjulsdrift överhäng, uppgick längden på Grand Caravan 190,5 inches. Genom att öka minivan längd, var Dodge kunnat öka lastkapaciteten och, ännu viktigare, passagerarkapacitet till sju medan fordonet vid en längd som var praktiskt.
Moderna modeller

Sedan införa den ursprungliga Caravan, har Dodge gjort ändringar i både husvagn och Grand Caravan som har hållit minibuss på toppen av sin kategori i över två decennier. I sin femte generation, en husvagn och Grand Caravan är slankare ut än sina föregångare medan Dodge har anpassats till förändringar som gjorts av sina konkurrenter för att hålla sin produkt konkurrenskraftiga på 2010 auto marknaden.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/minivans/105625.html

Previous:
Next:

minibussar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.