Information om Chrysler Voyager minibussar

Voyager namn har en lång, hedrad historia bland bil buffs. Den Plymouth Voyager, en full-size van, var den första att använda Voyager moniker innan namnet överfördes till Chryslers minivan 1983. Den Chrysler Corporation har sedan dess sålt mer än 12 miljoner minibussar världen. Historia

Den amerikanska biltillverkaren Chrysler introducerade världens första minibussar 1983 för 1984 års modell. Den Dodge versionen kallades Caravan och Plymouth versionen döptes till Voyager. Den minivan konceptet lätt omfamnade och sålt nästan 210.000 enheter det året. År 1985 minivan gjorde Car and Driver Magazine "Ten Best" lista. Den ursprungliga Voyager hade en hjulbas, eller avståndet mellan centra för fram-och bakhjulen, med 112 inches. Ju längre wheel-baserade Grand Voyager introducerades 1987, vilket gett konsumenterna större stabilitet och mer inre rum. Den andra generationens Voyager introducerades under 1991, den tredje generationens Voyager lanserades 1999. Nedläggningen av Plymouth varumärket tillkännagavs i 1999, och Voyager namn fördes vidare till Chrysler varumärket. Den fjärde generationen Chrysler Voyager döptes Town & Country 2004.
Betydelse

Efterfrågan på en ny typ av familj fordonet var uppenbart så långt tillbaka som tidigt 1970 på grund av en kombination av stigande bränslepriser och oro utsläpp. Enligt Allpar LLC, som ägs Chrysler redan cirka 45 procent av full-size van marknaden och ville fånga stationsvagnsversionen marknaden utan cannibalizing sin van marknaden. Utvecklingen av den så kallade "magiska Wagon" (minibuss) var en stor innovation inom bilteknik.
Funktion

Voyager minivan tjänade som en korsning mellan en kombi och en full-size van. Den Voyager var avsedd som sittplats mellan fem och åtta passagerare bekvämt, beroende på säteskonfiguration, funktioner förutom att ge betydande lastutrymme.

Voyager minivan hade en innovativa sidoskjutdörren, löstagbara säten bak och infällda fönster som reducerad motståndskraft och vindbrus. Den Voyager planlades runt Chrysler befintliga K-plattform, så det var inte mycket större på utsidan än Plymouth Reliant. Van var lätt att parkera i ett hem garage, var bred nog att dra en vanlig plywoodskiva, erbjöd bättre bränsleeffektivitet än en Gran Fury och som utmärkt utrymme för alla passagerare.
Överväganden

2008 Chrysler introducerade ecoVoyager konceptbil. Även denna bil är inte en sann minivan, påminner om sin design och koncept verkligen sin föregångare. Den futuristiska designen har en fyra-passagerarkapacitet men gör maximal användning av inre kupéutrymme. Bilen drivs av en unik kombination av en bränslecell och en avancerad litium-jon-batteri. Chrysler projicerar en full laddning tar ecoVoyager mer än 300 miles med utsläpp som innehåller inget annat än vattenånga.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/minivans/105602.html

Previous:
Next:

minibussar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.