1996 Dodge 250 Van Problem Transmission

Det har inte funnits någon officiell påminner om alla 1996 Dodge skåpbilar för överföring problem, men av de 52 tekniska tjänster bulletiner (TSBs) som utfärdas av tillverkaren, åtta av dem berör de problem som vissa Dodge ägare är upplever. Dessa problem varierar från fullständig överföring underlåtenhet att skiftande problem samt svårigheter överföring i kalla temperaturer. Transmission Noise

Några 1996 Dodge van ägare har klagat på en högljudd gnällande eller surrande ljud kommer från transmissionen när van läggs i backläge. Teknikerna på RepairPal.com rapport denna överföring Problemet härstammar från regulatorn ventil som är tillverkad av aluminium. Aluminiumet ventilen orsakar en resonans i det material som utgör ventilen växellådsmanövreringsorganet och måste ersättas med en ventil tillverkad av stål för att förhindra detta buller. En TSB har skrivit på detta problem på Edmunds.com och gör samma rekommendation, men ingen minns har utfärdats för denna överföring problem på Dodge van.
Overdrive Problem

En av de åtta TSBs publicerats för 1996 Dodge van funderingar overdrive problemen i kalla temperaturer. Överväxeln slutar fungera när Dodge van drivs i extremt kalla temperaturer. En bypass kit kan installeras i bilen för att åtgärda detta problem samt nya program för överföring hämmare. Denna ändring måste göras med generalagenten för att säkerställa Dodge ordentligt reparerad ifall överföringen problemet börjar dyka upp igen.
Transmissionsolja Problem

1996 Dodge van kan uppleva problem med överföringen med hjälp av en stor mängd vätska under drift. En TSB har publicerats rekommendera transmissionsolja ersättas med ATF +4 vätska för att kompensera för detta ovanligt hög användning. Köra överföring med låga vätska skapar en mängd problem, såsom gnäll och surrande i transmissionen, eller van kan rycka eller skifta hårt under drift. Överföringen måste spolas och nya transmissionsolja tillsätts för att förhindra denna hög användning problemet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/minivans/105782.html

Previous:
Next:

minibussar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.