Hur vill kolla Transmission Fluid i en Dodge Caravan

Överföringen av Doge Caravan kräver god tillgång på ren vätska för att fungera korrekt. De första tecknen på otillräckliga nivåer transmissionsolja inkluderar halka. Halkning är när transmissionen sjunker från en lämplig växel till en som antingen tillhandahåller för lite vridmoment för att bibehålla hastigheten eller till en lägre växel som orsakar motorn att rev högre än vanligt. Slipping skulle kunna vara ett tecken på mer allvarliga transmission problem men en kontroll av transmissionsolja nivå är det första steget till ett adekvat felsöka problemet. Saker du behöver
handduk (papper eller tyg) katalog Transmissionsolja
Funnel
Visa fler instruktioner
1

Park Caravan på en nivå uppfart och lämnar motorn igång. Placera överföring i "Park".
2

Dra spaken Huvlås under förarens sida av instrumentpanelen för att öppna huven.
3

Leta upp oljestickan transmissionsolja, märkt "ATF" (för automatisk transmissionsolja), som ligger på höger sida av motorn.
4

Dra upp mätstickan från transmissionsolja behållaren och torka metallindikatorn band rent med en handduk. Återgå mätstickan till reservoaren och vänta 3 minuter.
5

Dra upp mätstickan från reservoaren och läs av värdet på minnet. Mängden vätska läses genom att se var gränsen för transmissionsolja stannar på minnet i förhållande till skårorna på pinnen. Det finns tre punkter mot slutet av metallbandet. Punkten närmast änden av pinnen indikerar en otillräcklig nivå av vätska. Den mellersta pricken är det lägsta säkert värde och den övre punkten (närmast oljestickan handtag) är "full"-indikatorn. Vätskan ska vara mellan mitten och prickar översta.
6

Lägg transmissionsolja om det behövs. Placera en tratt in i reservoaren öppningen och häll fluiden i behållaren. Byt ren oljestickan i behållaren och läsa värdet igen efter 10 minuter. När värdet visas på mätstickan är på en lämplig nivå, tillbaka mätstickan till behållaren och stäng huven.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/minivans/105606.html

Previous:
Next:

minibussar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.