Information om 2003 Dodge Husvagnar

Dodge Caravan och dess syster minivan Plymouth Voyager krediteras för att ändra fordonsindustrin landskapet och hur familjerna ser på transporter. Nästan två decennier efter att ha införts, utgjorde 2003 Caravan, den fjärde generationen från Dodge och världens mest sålda minibuss för 15 år i rad. Historia

Före 1984 års modell Dodge Caravan släpptes, gjorde ordet "minibuss" existerar inte. Det var en helt ny bil marknadssegment skapas av Chrysler med införandet av Dodge Caravan och Plymouth Voyager. Ursprungligen byggdes på K-Car-plattform, en design som räddade Chrysler bolaget under 1980 och 1990, var Caravan avsedd att vara en mindre och mer bil-liknande skåpbil.
Betydelse

Caravan bistås i vitalisera knyck varumärke, införde ett nytt marknadssegment för fordonsindustrin som har transporterats tusentals familjer. Karavanen hade alltid hållit konkurrensen spelar ikapp med tillägg som all-wheel-drive och glidande förarsidan dörrar. Den 2003 Dodge Caravan, en medlem av den fjärde generationen, kan betraktas som ett år av limbo. De modellbeteckningar förändrades under 2003, men andra uppdateringar och ändringar var minimal.
Typer

År 2003 var Dodge Caravan finns i nio front- wheel-drive (FWD) modeller och två all-wheel-drive (AWD) modellerna. FWD modellerna var tillgängliga som SE, Cargo Van, Grand Cargo Van, Grand SE, Grand EL, Sport, Grand eX, Grand Sport FWD och Grand ES FWD. De fyrhjulsdrivna modeller har utsetts Grand Sport AWD och Grand ES AWD. Effekt genererades av en 150 hästkrafter 2,4-liters fyrcylindrig, 180 hästkrafter 3,3-liters V-6 eller 215 hästkrafter 3,8-liters V-6 motor.
Storlek
< p> Varje 2003 Dodge Caravan var utrustad med fyra dörrar och ingår sittplatser för två till sju passagerare. Längder varierade från 189,3 inches till 200,6 inches medan axelavstånd var mellan 113.3 inches och 119,3 tum. Beroende på modell och optioner, vägde Caravan in med en tjänstevikt mellan 3869 och 4506 £.
Recensioner och tillförlitlighet

När konsumenterna har blivit ombedda att betygsätta 2003 Dodge Caravan på en skala från 1 till 10, där 10 är den högsta tillgängliga positiva betyg har det scored positivt. Som den 16 april 2010, hade Edmunds.com konsumenter betygsatt Caravan med en totalpoäng på 7,3 och MSN konsumenter Auto förutsatt övergripande bedömningen 8.1. Total tillförlitlighet scoring, genom MSN Autos, har varit mindre gynnsam. Med en poäng på 3 av 5 har Caravan känd motor, växellåda och drivlina, styrning och fjädring och värme och luft problem konditionering.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/minivans/105605.html

Previous:
Next:

minibussar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.