Hur du ändrar servopumpen i en 1998 Caravan

En dålig servopumpen kommer att leda till att hantera problem med din Dodge Caravan och kan eventuellt skada styrsystemet. Ändra ett servopumpen är en uppgift som normalt utförs av en professionell mekaniker, men det är möjligt att ändra pumpen själv om du har några fordonsindustrin erfarenhet. Den exakta processen för demontering och montering av pumpen i en 1998 Caravan beror på van s Saker motortyp du behöver
skruvnyckel
Flare-skiftnyckel
Ordet jack
Jack står
Katalysator packningar
Styrservoolja
Visa fler instruktioner
3,0 liters motor
1

Koppla van negativa batterikabeln.
2 < p> Ta bort drivremmar från motorn, lossa låsmuttrarna för generatorn och bälten kompressor med en skiftnyckel och lossa svängbulten för servostyrning bälte med skiftnyckel.
3

Höj van med ett jack på pallbockar sedan nå via kabelnätet genomföringen i van s golvrum att koppla bort syret sele sensorkablarna.
4

Ta bort de tre skruvarna för lådliknande tillbehörsdrivningens stänkskyddet med en liten flare-mutter eller öppen nyckel sedan tar bort skölden.
5

koppla ur strömförsörjningen, tryck och retur slangar från servopumpen, lossa sina beslag med en öppen ände skiftnyckel, anslut sedan slangarna med gummiproppar.
6

Unbolt och ta bort fästet på pumpens bakre änden med skiftnyckel. Ta bort pumpen från fästet och dra ut genom golvplattan avgaser tunnel område.
Övriga V6 modeller
7

Koppla bort batterikabeln, bort drivremmar , höja fordonet och koppla syresensorns elektriska kontaktdon som beskrivs i avsnitt 1.
8

Koppla bort katalysatorn från avgasgrenröret, ta bort montering mutter på varje fläns med skiftnyckel och lossa gummit fästen. Flytta avgassystemet så långt till vänster och bak som möjligt.
9

Avlägsna tillbehöret sköld kör splash och ta bort slangarna från servopumpen som beskrivs i avsnitt 1.

10

Lossa och ta bort muttern förbinder pumpens bakre änden på fästet med en skiftnyckel, sedan lossa de tre bultarna som förbinder den till det främre fästet.
11

Ta bort pumpen med det främre fästet, sedan skruva isär och ta bort den främre konsolen från pumpen.
Installation
12

Montera servopumpen på fästet och anslut de andra konsoler, muttrar och bultar i omvänd ordning mot demonteringen.
13

återansluta slangarna till pumpen med sina beslag skruva sedan stänkskyddet på plats igen.
14

Flytta avgassystemet på plats och anslut katalysator om sådan finns, med hjälp av nya packningar på flänsarna. Återanslut syre sele sensorkablarna.
15

Sänk van utanför pallbockar med domkraft och återansluter disken bälten, dra åt låsmuttrarna och svängbulten. Anslut batteriet kabeln.
16

Fyll servopumpen med Mopar styrservoolja (eller motsvarande) genom påfyllningsröret.
17

Starta och kör motorn vid en snabb tomgång. Vrid ratten från sida till sida, utan att träffa sina hållplatser, för att lufta ur systemet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/minivans/105635.html

Previous:
Next:

minibussar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.