Information om Chrysler minibussar

The Chrysler Corporation var instrumental i popularisering av minibuss i Amerika. Lanserar sin minibuss linje samtidigt som Toyota, fångade Chrysler en stor marknadsandel och byggda fordon som påverkat andra minibussar byggda av sina konkurrenter. Sedan 1984, har Chrysler erbjöd ett antal minivan modeller som har reviderats och uppdaterats kontinuerligt. Inledning

Chryslers första minivan, säljs som både Dodge Caravan och Plymouth Voyager, var först tillgängliga för 1984 års modell. Det var krediteras som att skapa ett nytt marknadssegment, catering till familjer och erbjuda mer lagringsutrymme än en konventionell bil (eller ens en kombi) och flera av de finesser som större lastbilar eller full storlek skåpbilar lacked.Both Dodge Caravan och Plymouth Voyager byggdes på Chryslers S plattform, som själv anpassat från K-plattformen (i "K bil" fame). Den ursprungliga Caravan /Voyager skulle skulle gå vidare till att bli en av de bäst säljande bilar genom tiderna.
Marketing

Idén till minibuss avlad av Lee Iaccoca och Hal Sperlich medan båda arbetade på Ford Motor Company. När ordförande Henry Ford II vägrade att utveckla sina projekt, hoppade Iaccoca och Sperlich till Chrysler. Där byggde de sin första minivan prototyp, som så småningom skulle se produktionen som Caravan /Voyager.Chrysler ursprungligen kämpade för att hitta ett sätt att marknadsföra sina minibussar. Uttrycket "Magic Wagon" användes i vissa tidiga reklam, men associationen med herrgårdsvagnar senare tonas ner till förmån för "minivan" sikt, när det vunnit bred acceptans.
Evolution

1987 Chrysler gjorde den första stora förändringen till sina minibussar, i längre, förlängd hjulbas versioner kallas Grand Caravan och Grand Voyager erbjuder både husvagn och Voyager. Alla Chrysler minibussar sittande sju passagerare i vad som kom att bli en standard kabinkonfiguration presenterar två framsäten hink och två baksätet, med plats för två passagerare i den andra raden och tre i den tredje raden. Anledningen till att endast två passagerare montering i den andra raden var behovet av att rymma plats för tillträde till den tredje raden från stora skjutbara passagerarsidan dörren. Denna konfiguration användes av Ford och General Motors när de införde sina egna minibussar senare i decenniet. Senare modeller

1990
, introducerade Chrysler en ny minivan modell, Chrysler Town and Country. Baserat på samma utökade hjulbas som Grand Caravan och Grand Voyager (båda fortfarande är i produktion) i Town and Country erbjöds som en exklusiv version av minibuss. Det kom med en mängd funktioner, inklusive makt fönster och dörrlås, luftkonditionering och tillgängliga läder seating.For 1991 års modell, introducerade Chrysler sin andra generations minibussar, omskrivningen alla tre modellerna. Den nya designen var mer aerodynamisk utseende och innefattade flera nya alternativ V6-motor. En annan redesign skulle komma under 1996 med införandet av en tredje generation, och en fjärde generation kom 2000.
Aktuella reportage

2007, den femte generationen av Chrysler minibuss infördes, såldes som både Chrysler Town and Country och Dodge Grand Caravan. Minibuss marknadsandel snabbt krympande grund av populariteten av stadsjeepar och fordon crossover. Men Chrysler minibussar har en rad inre och sittplatser alternativ som skiljer dem från dessa andra fordon. Bland dessa funktioner är Stow 'n Go Seating, som har funnits sedan 2005. Det tillåter förare att vika baksätet i avdelningar integreras i golvet, rensa ut maximalt lastutrymme. En annan sittplatser funktion kallas Swivel 'n Go, och det gör den andra sätesraden att svänga runt och möta den tredje raden.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/minivans/105566.html

Previous:
Next:

minibussar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.