Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> 4X4 >> Content

Jeep Wrangler rostar

En av de svåraste bil problem att förhindra är uppkomsten av rost. Oavsett hur bra en bil bibehålls, om den drivs under normala förhållanden, är det mer sannolikt än inte att utveckla rost någon gång i sitt liv. Rost kan vara ett särskilt svårt problem för förare av off-road, fyra-by-fyra stadsjeepar, såsom Jeep Wrangler. Lyckligtvis finns det flera sätt att förhindra rostbildning och att ta itu med det när det verkar. Orsaker

All rost orsakas av oxidation, vilket sker när syret i luften reagerar med järnhalten i en metallegering. När en Jeep Wrangler rostar, är dess metall karossdelar reagerar på syre i fuktig luft. Eftersom Wranglers har många paneler metallkropp som en del av sin tunga konstruktion (till skillnad från många andra bilar som använder plast eller komposit paneler för att minska kostnader och vikt), det finns mer yta att potentiellt påverkas av rost.


problem områden

annan anledning till att Jeep Wranglers är särskilt mottagliga för rost är det sätt på vilket de används. Eftersom det är en av de mest kapabla off-road SUV, många Wrangler förare tar regelbundet sina fordon utanför asfalterade vägar. Under terrängkörning, miljöfaktorer såsom stenar, stora stenar, trädgrenar och även damm smet de målade karosseridelar, utsätta ibland metallen under och låta en öppning för rost att börja bilda. Rost är vanligast på en Jeep Wrangler runt fendrar, där leden skräp slungas uppåt av hjulen och skadar kroppen.
Prevention

Naturligtvis , kommer att undvika off-road utflykter förhindra några av orsakerna till rost på en Wrangler, men även under normala förhållanden, kan faktorer såsom vägsalt, föroreningar i regnvatten och fukt orsakar rost att utvecklas. Att hålla ett fordon rent och applicera vax på en regelbunden basis är en av de bästa sätten att förhindra rost. Dessutom kan användning av överdimensionerade plast fendrar hjälpa till att förhindra skador orsakade av stig eller väg skräp. Slutligen, reparera eventuella skador på kroppen innan rosten sätter in för att kväva problemet i sin linda.
Repair

När rost uppstår, det finns flera åtgärder du kan ta. Dessa beror på din budget och hur mycket rost har bildats. Några av de mest extrema reparationsmetoder inkluderar ersätta hela karossdelar eller använda en produkt spackel för att reparera skador där stora mängder rost har tagits bort. För mer mindre rost, använd fint slippapper för att ta bort den synliga rosten. Om detta visar sig svårt, tillämpa en produkt oxid omvandling för att neutralisera återstående rost. Nästa, prime och måla området. Var noga med att lägga en skyddande klarlack för att förhindra mer rost i framtiden.
Garantitäckning

I vissa fall är stora rostskador omfattas av en Wrangler nya fordon garanti från moderbolaget Chrysler. Standarden Garantin omfattar five-year/100 ,000-milen rost täckning. Sträcker sig emellertid denna täckning endast till rost skador som är så allvarliga att skapa ett hål i jeep kropp. Ytlig rost täcks inte av garantin och är ägarens ansvar att reparera, eller bättre, förebygga.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/4x4/102907.html

Previous:
Next:

4X4

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.