Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> 4X4 >> Content

Hur Byt kylvätska på en 2001 Yamaha Kodiak 400

Fordonstillverkare Yamaha släppte 2001 Kodiak 400 4-gånger-4 i juli samma år. I 2001 års inkarnation av Yamahas populära All Terrain Vehicle (ATV) linje 401 cc, vätskekyld, fyrtakts motor, som hölls mot överhettning av kylmedel cykling genom sitt kylsystem. Som en del av den allmänna ATV underhåll, är det rekommenderat att du byter kylvätska ungefär vartannat år. Tur för dig, är uppgiften förvånansvärt lätt och okomplicerad. Saker du behöver
dräneringskärlet
Wrench
Tråg
Kylvätska
Destillerat vatten
Visa fler instruktioner
1

Park din ATV på en plan yta och låt motorn svalna. Leta kylvätskebehållaren, som ligger i mitten av ATV, mellan oljefilterpatronen och Kilrem kylkanal check slang, och strax under bränslet klockan. Dra loss sidopanelen, skruva av tanklocket.
2

Skjut en åderlåtning pan under motorn. Avlägsna bulten kylvätska drain att dränera kylvätskan. Använd ett tråg för att skydda fotstödet från kylvätskan.
3

bort pakethållaren och den angränsande panelen. Ta loss slangen från reservoaren för att börja avtappningen. Återigen måste du placera ett uppsamlingskärl nedan.
4

Spola systemet med destillerat vatten. Byt ut slangen kylvätskebehållaren och mössor dränering för kylaren och vattenpumpen och fylla tanken genom att hälla en blandning av kylvätska och destillerat vatten genom en tratt tills den träffar den högsta nivån varumärke. Kolla din instruktionsbok för rätt nyckeltal.
5

tillbaka paneler och sätt på locket kylvätsketanken och kylvätskebehållaren lock. Starta motorn och låt den gå på tomgång under några minuter. Kontrollera kylvätskenivån och tillsätt mer om det är lågt. Slutligen, kolla efter läckor.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/4x4/102883.html

Previous:
Next:

4X4

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.