Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> 4X4 >> Content

Hur öka MPG till Mitsubishi Montero

Mitsubishi Montero - känd som "Pajero" på vissa marknader - är en sport utility vehicle som tillverkades av Japans Mitsubishi med ett öga på off-road prestanda. Det blev aldrig mycket populär i USA, kanske för att de flesta amerikanska SUV förare stanna på vägen, där Montero s off-road tuning gjorde det en mindre trevlig åktur. Som en stor SUV, är Montero inte så lätt på gas. Det är dock möjligt att avsevärt öka miles per gallon (mpg) att en Montero blir med lite smart körning och underhåll. Instruktioner
Låg körsträcka Körning
1

Töm ut all onödig vikt från din Montero när du går körning. Även om det är frestande att använda bilens stort lagringsutrymme, kommer den extra vikten minska din mpg genom att göra motorn arbeta hårdare för att flytta fordonet. Detta kan minska körsträckan med upp till 2 procent för varje 100 pounds av vikt lades, även om effekten är starkare på mindre fordon än Montero. När du kommer hem efter en expedition, lasta dina verktyg och redskap för att spara på gas senare.
2

Kör försiktigt. Det enklaste sättet att förbättra din Montero körsträcka är att bromsa, vända och accelerera smidigt när du kör. Inte gör det kan kosta dig en 5 procent minskning av trafikarbetet i staden och upp till 33 procent på motorvägen. För att hjälpa dig köra mjukt, försöker använda farthållaren vid körning på motorvägen. Detta kommer att hålla din hastighet konsekvent och förbättra körsträcka.
3

Undvik tomgångskörning. Lämna din motorn igång när bilen står stilla - förutom vid ett trafikljus - är ett slöseri med bensin. En full tank kommer att gå mycket längre om du stänger bilen av när slutade för mer än en minut, den lilla mängd extra gas som förbränns vid motorstart uppvägs av den sparade gasen
4

Drive. nära eller på hastighetsgränsen. Bränsleeffektivitet sjunker mycket snabbt när du flyttar snabbare än 60 mph. Om du ger dig själv tillräckligt restid att hålla sig till de långsammare körfält på motorvägen, kommer det att förbättra din mpg avsevärt.
5

Använd dina overdrive växlar när din Montero är upp till hastigheten. De låter motorn slår långsammare och minska gasförbrukningen samtidigt minska motorslitage.
MPG Genom Underhåll
6

Pumpa dina däck på rätt sätt. Detta är särskilt viktigt för Montero förare som tar sina fordon off-road, eftersom terrängförhållanden vanligtvis innebär att låta luft ur däcken så de kan böjas runt stenar och pinnar. Reinflating däcken till det tryck som rekommenderas i förarens handbok eller på etiketten inuti förarsidan dörrkarmen (inte maximalt tryck ingraverat på däcket) kan ge dig upp till 3,3 procent mer mpg.
7

Söka upp din motor. En mekaniker små justeringar - såsom städning bränslefilter, byte tändstift och justera motorns timing - kan lägga upp till en 4 procentig förbättring av körsträcka. Större reparationer, såsom syre sensor byte, kommer eventuellt öka din Montero s körsträcka med upp till 40 procent.
8

Kontrollera oljan. Ren olja kommer att göra motorn gå smidigare, och med hjälp av tillverkarens rekommenderade oljekvalitet kan ge dig en 1 procent till 2 boost procent körsträcka. Kontrollera att oljan är märkt med ett "energisparande" varumärke, detta tyder på att det har blandats med friktions-reducerande föreningar som ytterligare minskar mängden arbete din motor behöver göra
.
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/4x4/102830.html

Previous:
Next:

4X4

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.