Problem med JCL 250cc Skotrar

JCL 250cc skotrar är gasdrivna skotrar tänkt att kombinera enkel hantering och manövrering av mindre skotrar med kraften och accelerationen av små-modell motorcyklar. Som med andra skotrar och motorcyklar, det finns ett antal mekaniska problem som kan dyka upp i drift och underhåll av en JCL 250cc scooter. Problem att starta

Liksom andra gasdrivna skotrar, JCL 250cc skotrar är föremål för startsvårigheter. Dessa problem ingick skotern oförmåga att vända och den tid det tar din scooter att vända. Dessa problem kommer att relatera till tändsystemet på din JCL 250cc scooter, som inkluderar batteri, tändningen och döda växlar, tändstiftet, choken och gasen kan sprida systemet. Vanligtvis behandlar startsvårigheter kräver att du felsöka elektriska element (tändning och döda växlar, och tändstift) innan han flyttade till de mekaniska komponenterna (choke och gas spridning).
Problem underhålla tänd

Svårare att diagnostisera, men ofta lättare att lösa än startproblem, är problem med att upprätthålla en början när du har det. Normalt är dessa frågor avser vissa fel inom ett av de system som behövs för att underhålla tändning, inklusive bränslesystemet, tändstiftet, gas eller luftfilter eller kill switch. Du måste felsöka och vid behov justera varje av dessa tändning komponenter för att upptäcka varför din scooter inte fortsätta köra när det väl har börjat.
Problem Underhålla Hastighet

Enligt John Haynes, författare till "skotrar, Automatisk växellåda 50 till 250cc (Hayne Automotive Repair Manual)," JCL 250cc skotrar är ökända för "avveckla" med tiden. Detta innebär att även om skotrar är tänkt att ha mer kraft och fart än mindre skotrar, de fortfarande tenderar att bli långsammare eftersom tiden går. Dessa problem härrör vanligtvis från dåligt underhåll av komponenter och försummelse av rutinunderhåll om luftfilter och avgassystem, gasvajer, drivrem eller däck. Adressering "avveckla" kräver att du flyttar från "ut i," det är, till att börja med felsökning lätt att tillgång komponenter (däck, avgassystem) innan vi går vidare till de som kräver demontering (drivrem, gasvajern, luftfilter).
Problem med Hantering

Även lättare och långsammare än de flesta motorcyklar, kan JCL 250cc skotrar fortfarande vara mycket farligt om de förlorar kontrollen eller kraschar. En JCL 250cc scooter kan färdas över fyrtio miles per timme, vilket innebär att eventuella problem med hanteringen kan vara livshotande. Felaktig justering av de främre och bakre däcken och förskjutning av de främre gafflarna leder ofta till hanteringsproblem. Demontering, påfyllning och återanpassa de främre och bakre däcken är ett bra sätt att rätta till dålig hantering i JCL 250cc scooter.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131041.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.