Hur du ändrar bränslepump på en BMW Serie 5

Bränslepumpen på en BMW 5-serie är en viktig aspekt av bränslesystemet och ansvarar för att leverera en konstant och tillförlitlig försörjning av bränsle till insprutningssystemet. Bränslepumpar kan misslyckas med jämna mellanrum och kommer att behöva bytas ut för att säkerställa att den BMW fortsätter att fungera tillförlitligt. Byte av bränslepump på en 5-serie BMW är väl inom funktionerna i helgen mekaniker, särskilt om det är en äldre modell som en E28 generation, som gjordes på 1980-talet. Saker du behöver
Behållare för spilld 2 bränsle
låstängerna
Skruvmejsel
Ny bränslepump
Visa fler instruktioner
1

Parkera bilen i ett väl upplyst, väl ventilerad plats. Koppla bort kabeln som går till den negativa batteripolen. Skruva av tanklocket för att avlasta trycket i bränsletanken. Lyft bilen med en domkraft och sänka den säkert på ett par pallbockar placerat under bilen.
2

Dra gummistövlar tillbaka att skydda de elektriska anslutningarna på bränslepumpen. Lossa och ta bort de små muttrarna som håller anslutningarna till bränslepumpen. Rengör området där bränsleledningarna ansluter till pumpen.
3

Nyp linjerna på vardera sidan av pumpen (en till tanken och en till insprutningssystemet) med låsning tång för att förhindra överskott av bränsle rinner ut. Om du vill kan du också placera en trasa mellan tång och bränsleledningen, så att linjen inte blir skadad.
4

Lossa slangklämmorna som håller bränsleledningarna till bränslepumpen med en skruvmejsel. Dra ledningarna av bränslepumpen. Ta bort skruvarna som håller klämman bränslepump till bilen. Ta bort pumpen och konsolen.
5

bort oket fäste som håller pumpen till den huvudsakliga fästet. Ställ den gamla pumpen åt sidan. Skruva den nya pumpen till konsolen genom att ställa pumpen på konsolen och sedan bulta fast oket fäste över den nya pumpen. Skruva fast hållaren tillbaka till bilen.
6

Anslut bränsleledningarna till den nya bränslepumpen med nya slangklämmor. Anslut de elektriska anslutningarna. Skjut gummistövlar tillbaka över anslutningarna. Sänk BMW tillbaka till marken.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126781.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.