Hur man byter mattor skivbroms på en 2006 Toyota Rav4

Toyota rekommenderar att du inspektera bromsarna var 35.000 miles för att säkerställa att alla komponenter är i gott skick. Bromsbeläggen på 2006 Rav4, liksom alla bromsbelägg, slitage på grund av värmen och stress anbringas på bromsen dynmaterialet under bromsning. En erfaren broms mekaniker kan utföra byte av alla fyra bromsbelägg på mindre än två timmar, medan en nybörjare kan ta nästan dubbelt så lång tid att slutföra uppgiften. Efter att ha ändrat en uppsättning av dynor, ändra efterföljande dynor vann ' t ta så lång tid. Saker du behöver
Turkiet baster eller spruta
rörtång
Jack
Jack står
14 mm hylsa
Ratchet
Bromsbelägg
bromsfett
C -clamp
bromsvätska
Funnel
Visa fler instruktioner
1

Parkera Rav4 på en plan yta på uppfarten eller gatan. Dra spaken Huvlås att öppna huven. Flytta till motorrummet.
2

Ta av locket huvudcylindern ligger nära brandväggen på höger sida av Toyota ' s motorrummet.
3

bort en tredjedel av bromsvätska från huvudcylindern behållaren med en baster eller spruta. Kassera den borttagna bromsvätska, Återanvänd inte det
4

Placera locket löst över behållaren ' s öppning för att trycka ned fordonet ' s bromsok kolvarna lättare senare. i processen.
5

Lossa muttrarna på alla hjulen du planerar att tjänsten med rörtång från Toyota hjulunderhåll kit.
6

Placera domkraften under fordonets ram och lyft Rav4. Placera domkraften under axeln för stödet under byte av bromsbelägg.
7

Finish bort muttrarna och ta hjulen från Toyota ' s hjulbultar.
8

Ta bort det nedre av de två bromsok glidstiften med 14 mm hylsa och spärrskaft. Lyft botten av bromsok för att rotera den uppåt runt toppen bromsok pin.
9

bort bromsbeläggen från facken på bromsok fästet,. Fästet passar runt bromsrotorn och hus bromsbeläggen på vardera sidan av skivan.
10

Inspektera rotorn för skador. Rotorer ofta scored som ett resultat av att köra med slitna bromsbelägg. Slitagemarkeringarna inbyggda i bromsbelägg skrapar mot rotorn ' s yta att avge en ljudsignal för föraren att dynorna är i behov av ersätter.
11

Placera C-klämman runt bromsok kolv och den bakre sidan av bromsoket. De främre bromsok kommer att ha två kolvar. Placera en sliten bromsbelägg mot de två kolvarna och monteras klämman runt dynan och på baksidan av bromsoket.
12

Skruva C-klämma för att tvinga kolven (eller kolvarna för de främre bromsarna) in i sidan av bromsoket. Ta bort klämman när kolven (s) är helt insatt i sidan av bromsok.
13

Kontrollera bromsvätskenivån i huvudcylindern efter varje nedtryckning av bromsok kolvarna. Ta mer vätska om det behövs,. Låt inte vätskan flöda över från behållaren
14

Ansök antikärv bromsfett på baksidorna av de nya bromsbelägg och placera dem i skårorna på Okfäste.
15

Rotera bromsok tillbaka runt de nya bromsbelägg och bromsok fästet. Skruva i botten bromsok glidstiftet med hylsa och spärrskaft.
16

tillbaka hjulen till Toyota ' s hjulbultar och skruva på muttrarna för hand.

17

Lyft bilen med domkraften och ta bort stödbenet underifrån axeln. Sänk Rav4 ' s däck till marken och dra klackarna med rörtång.
18

Upprepa stegen för att ersätta de återstående bromsbelägg du tänker ersätta.

19

Tryck på bromspedalen tre gånger långsamt, hålla pedalen nere efter tredje depression. Vätskan kommer att återlämnas till bromsoket kolvarna att tvinga in dem i rätt position.
20

Lyft huvudcylinder locket och placera en tratt in i behållaren ' s öppning. Fyll behållaren med bromsvätska. Ta bort tratten och tillbaka locket ordentligt på huvudcylindern.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126709.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.