Symptomen på en dålig Sway Bar Link

En krängningshämmare, även känd som en krängningshämmare, är en enkel, men ändå viktig, anordning som minskar mängden krängning, eller mager, att ett fordon erfarenheter under kurvtagning. Den krängningshämmaren är ett tunt, rörformigt metallstycke bultad till suspensionen på varje sida av bilen, antingen på framsidan eller baksidan och ofta båda. Vissa fordon är endast utrustade med en främre krängningshämmaren. En krängningshämmare länk förbinder slutet av fältet till suspensionen själv. Dessa länkar kan gå sönder eller skadas, vilket negativt påverkar hanteringen av fordonet. Dålig eller Oförutsägbar Hantering

Ett trasigt eller skadat krängningshämmare länk kan orsaka din bil att hantera dåligt, särskilt om krängningshämmaren länken är trasig. Om den går sönder, då vingla bar inte är ansluten till chassit på rätt sätt och kommer inte att hindra bilen från att luta i ett hörn. Din bil kommer att luta mer i hörnen om länken är bruten. Om länken är skadad eller bussningen för länken är skadad eller saknas, kan hanteringen känns nervös.
Ovanliga ljud

annat symptom på en skadad krängningshämmaren länk kan vara ovanliga ljud orsakade av länken. Om länken är trasig, då den änden av krängningshämmaren är fri att floppa runt oberoende av fjädring och chassi. Det kan orsaka skallror och klick när den rör sig runt och slår mot bilen som du kör runt hörn. Det kan också vara ett hörbart "clunk" eller "klick" när du går över gupp, och krängningshämmare rör sig mycket. Om bussningen på slutet länken är skadad eller saknas, får samma symptom uppstå och orsaka rasslande och ovanliga tongångar.
Utseende

annat symptom på en trasig krängningshämmare länk bestäms av en visuell besiktning, som är också det bästa sättet att bedöma om det finns ett problem med kopplingen och inte någon annan komponent i suspension. Om länken är trasig, kommer den inte att fästa till suspensionen i ena änden eller kan inte vara fäst vid krängningshämmare på den andra änden. Om bussningen är skadad eller saknas, då detta kommer också att framgå vid en okulärbesiktning. Varje ände av länken har en serie av bussningar, brickor och muttrar som håller länken till krängningshämmare i ena änden och suspensionen i den andra änden. Om länken är trasig, kommer den att behöva bytas ut. Om bussningarna slits eller saknas, kommer dessa att behöva bytas också.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125863.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.