Hur man installerar Aluminum Heads på en Flathead

Ford Flathead är en serie av V8-motorer tillverkades först 1932 för Model 18. Under hela sin fyra decennier av internationell produktion, var fem deplacement med i Flathead serien: 221, 239, 136, 255 och 337 cubic inches, respektive. Bilentusiaster och varma rodders ser fortfarande till Ford Flathead V8 för prestanda behov. Eftersom denna klassiska motor har sannolikt haft en livstid av användning, är det viktigt att alla dess delar servas eller uppdateras regelbundet för att hålla i drift. Byta fabriken topplock med en aluminium topplock kan förbättra prestanda och ljusare motorns vikt. Saker du behöver
Aluminium topplock (specifik för din Flathead V8) katalog Wrench in
Topplockspackning uppsättning
platt skruvmejsel
kryssmejsel
Packning tätningsmedel
Packning avlägsnande lösningsmedel
Tändstift avdragare
Visa fler instruktioner
1

Skruva loss skruven som håller den negativa terminalen kabeln till motorns batteri. Flytta denna terminal kabeln långt bort från batteriet eller någon annan metallyta av motorrummet för att undvika grundstötning.
2

Placera en återvinning container under bilens kylare och ta bort tanklocket. Koppla dränering adresslapp från botten av kylaren och låt alla motorns kylvätska rinna helt i pannan. Byt dränering adresslapp när du är klar.
3

Ta bort klämman kylarslangen med en skruvmejsel och dra slangen från topplocket. Använd avdragare tändstiftet för att lyfta varje tändstift från dess avsedda plats. Notera läget för varje tändstift innan du tar bort, de behöver bytas ut på exakt samma sätt
4

Skruva ur skruvarna som håller fabriken topplocket på motorblocket.. Placera alla dessa bultar åt sidan. Du behöver dem för att installera den nya aluminium topplock.
5

Demontera cylinderlockspackningar med handen, eller bända dessa packningar utanför motorblocket med en platt skruvmejsel om de är fastnat. Skrapa varje elementärt material som har byggts upp på motorblocket. Om det behövs, använd packning avlägsnande lösningsmedel för att äta bort alla hårda material.
6

Applicera ett tunt lager av packningen tätningsmedel till botten av den nya chefen packningar. Montera de nya packningarna precis som de gamla var positionerade. Placera den nya topplock ovanpå motorblocket, se till att Pinnbult hål och cylinderportarna anpassa perfekt. Kontrollera det nya topplocket handbok för exakta specifikationer på åtdragningsmoment för skruvar och muttrar som håller denna del till motorblocket. De närmare detaljerna är olika, beroende på tillverkare och Flathead modell.
7

tillbaka tändstiften och kylarslangen. Häll ny kylvätska in i motorns kylare med en tratt och byt tanklocket när du är klar. Skruva skruven som håller den negativa polen på batteriet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131696.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.