Den Hästkrafter Används av en kylfläkt

Bilmotorer behöver sval korrekt använda . I själva verket kan en motor bli förstörd om det är tillåtet att överhettas , vilket kylfläkten en intrikat del för en topp prestation motor . Identifiering

En kylfläkt sitter nära framsidan av motorn, där radiatorn är bosatt. Det rör sig luften i hela utrymmet när motorn kräver kylning . Fläkten gör detta när det är på , eller strax ovanför , en normalt fungerande temperatur av 195-215 grader Fahrenheit .
Typer

kylfläktar kan vara antingen elektrisk eller remdriven . Den elektriska typen är mer önskvärt eftersom det tar någon hästkrafter från motorn eftersom den bygger på elektriska motorer ska fungera . Den mekaniska remdrivna kylfläkt kräver en motorstyrka på 12 eller mer , vilket tar makten från motorn som helhet .
Betydelse

Genom att använda en elektrisk kylfläkt , förblir bränsleekonomin på toppnivåer . Med en remdriven fläkt , den konstanta cykling av fläkten sätta på och stänga orsakar mer bränsle som skall spenderas. Det gör också att motorn arbeta hårdare för att uppnå samma nivå av prestanda som med en elektrisk fläkt .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/130231.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.