Hur man bygger en Motorcraft Förgasare

Motorcraft tillverkar 2-fat och 4-fat förgasare för Ford bilar och lastbilar. Förgasarna tillverkas i många modeller inklusive nyare, mer komplexa versioner för att möta utsläppskraven. Alla Motorcraft förgasare har modellnummer stämplat på kroppen för referens när du väljer en Ombyggnadssatsen. Kit inkluderar jets, packningar och backventiler som är installerade när förgasarkroppen och hårda pärmar har rengjorts. Vissa kit kommer med en schematisk som följs av ett nummer för rätt take-down och montering proceduren när du återskapar en Motorcraft förgasare. Saker du behöver
skruvmejsel
mutterdragare
spetstång
Cleaner korg för 1-liters hink
Förgasare renare lösning
Spray förgasare Cleaner Review Skyddsglasögon
Tryckluft
Latex handskar
Shop trasor
Spray smörjmedel
Visa fler instruktioner
Take Down
1

Placera Motorcraft förgasare på en bit av kartong eller en butik handduk. Har en liten plast badkar eller glasburk närheten att hålla skruvar, brickor, clips och fjädrar att du tar bort under take-down.
2

Ta solenoidaggregatet ovanför gaspedalen länkarmen och vakuum membranet montering på toppen av förgasaren med hjälp av en skruvmejsel eller mutter föraren att lossa skruvarna på varje. Placera membranlocket i renare korgen.
3

Vänd förgasaren runt. Ta bort choken klippet på ovansidan av enheten med spetstång. Avlägsna choke stång som ansluter till basen av chokeanordningen med hjälp av tång. Ta bort choke ringen skruvar, kväva och strypa monteringsskruvar. Placera chokeanordningen i renare korgen.
4

Lossa och ta bort de fyra skruvarna på framsidan av acceleratorn pumplock. Dra membranet, pump returfjäder och inloppsbackventilen utanför förgasaren. Placera pumpen locket i renare korgen.
5

Ta bort toppen av förgasaren från kroppen och placera överst i korgen. Kassera den övre packningen. Med hjälp av en skruvmejsel, ta bort venturi församling, float, säten nål och viktigaste strålar från insidan av enheten. Placera venturi montering och flyta i renare korgen. Kassera kanylen säten och stora jetplan.
Rengöring
6

Fyll en 1-liters hink halvvägs med förgasare renare. Sänk ned korgen och delar till renare lösningen.
7

Spraya öppna portar i förgasaren med Spray Cleaner. Bär skyddsglasögon och rensa öppna portar med tryckluft. Inspektera portar för lack avlagringar och rengör portarna igen om det behövs.
8

Använd latexhandskar. Lyft korgen ur dammsugaren lösningen och placera delarna på kartong eller handduk. Sätt förgasarkroppen i korgen och doppa den i rengöringslösning.
9

Torka de rengjorda delarna med butik trasor. Undvik att använda pappershanddukar som lämnar bitar av fiber i fördjupningar. Placera de rengjorda delarna på en ren butik handduk.
10

Ta ut korgen ur dammsugaren. Torka av utsidan och insidan av förgasaren med butik trasor. Inspektera kroppen noga och ta bort eventuella insättningar med sprayar rengöringsmedel och en trasa. Addera Assembly
11

Placera förgasaren på arbetsbordet. Montera de nya stora jets och säten nålen i kroppen med hjälp av en skruvmejsel. Placera rena float i läge inuti kroppen. Installera ren venturi montering med de sparade skruvarna och en skruvmejsel. Sätt den nya toppen packningen på enheten
12

. Fäst den övre delen av förgasaren med de sparade skruvarna och en skruvmejsel eller mutterdragare.
13

Installera nya komponenter accelerationspump i avlägsnats ordning, börjar med backventil, följt av membranet och retur våren. Fäst ren kåpan accelerator pump med de sparade skruvarna.
14

Fäst ren chokeanordningen med de sparade skruvarna. Installera choke och säkra choke ring med de sparade skruvarna. Sätt tillbaka choken stången och fäst den med den sparade choken klipp och nål tång näsa.
15

Installera nya komponenter vakuum membranet i toppen av förgasaren, börjar med returfjäder, följt av membran och lock. Fäst locket med den sparade skruv.
16

Fäst nya solenoidaggregatet till förgasarhuset med sparade skruven. Spraya gasreglage koppling och alla externa armar och stavar med en generös mängd smörjmedel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131076.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.