Hur kan jag byta olja Auto Gearbox på en BMW E36?

BMW E36 hänvisar till den tredje generationen av 3-serien, som kom efter E21 och E30. BMW ägare har adjungerats uttrycket och använda det för att hänvisa till de olika generationerna av denna populära modell. Transmissionsolja på en E36 utrustad med en automatisk växellåda bör ändras med jämna mellanrum. Om det inte är, kan överföringen börja flytta grovt eller plötsligt. Färsk vätska och ett nytt filter kan resultera i en mycket jämnare överföring. Saker du behöver
Ordet jack
4 pallbockar
Ögonskydd
Gummihandskar
Hylsnyckelsats och spärrfunktion
Skruvmejsel
Rags
transmissionsolja
Packningar för överföring sumpar
Transmissionsolja pump
Visa fler instruktioner
1

Hissa upp bilen upp och sänk ner den på pallbockar i alla fyra hörnen. Lyft och stödja ena sidan av bilen, sedan den andra sidan. Du måste ha bilen nivå för att kontrollera nivån av transmissionsolja. Höj inte bara fram eller bak.
2

Sätt på dig skyddsglasögon och gummihandskar. Placera en behållare olja rinna under sändningen. Ta bort avtappningspluggen på den vänstra bakre hörnet av transmissionen sumpen. Låt transmissionsolja rinna ut. Sätt tillbaka avtappningspluggen med en ny tätningsring. Dra åt avtappningspluggen.
3

bort de små skruvar runt omkretsen av överföringen sumpen med en sockel. Ta sumpen försiktigt, eftersom det fortfarande kommer att finnas någon olja i den.
4

Lossa och ta bort alla utom en av bultarna runt omkretsen av mindre sump placerad framför transmissionen. När alla bultar utom en har tagits bort, sakta lossa men ta inte bort den sista bulten.
5

Dra ner ena hörnet av sumpen och låt oljan rinna i oljebehållaren. Ta den sista bulten på sumpen och försiktigt bort sumpen från växellådan. Torka upp överflödig olja som spiller under bilen.
6

Rengör insidan av sumpar med luddfria trasor. Rengör sumpar grundligt, tills de är helt fria från olja eller rester. Dra magneten från botten av den stora sumpen och torka bort det också. Rengör all den gamla packningen material utanför kanten på sumpen.
7

Ta bort de tre skruvarna som håller filtret på insidan av transmissionen. Filtret är en stor svart kapsel. Kassera filtret. Rengör botten av transmissionen där sumpar montera så det finns ingen packning material.
8

Montera det nya filtret med samma bultar som höll på det gamla filtret. Inspektera sidoplatta av transmissionen för att avgöra vad vätska som ska användas för växellådan. Det kan också finnas ett klistermärke på en av sumpen plattorna.
9

Sätt tillbaka de nedre sumpar. Fyll mindre, främre sump med vätska (inte så full att det stänker ut toppen). Med en ny transmission packning på läppen av sumpen, skruva den på plats. Installera den större på samma sätt, men inte fylla den med vätska.
10

Ta bort pluggen på transmissionen fylla hålet, som ligger på sidan av sumpen. Placera änden av en transmissionsolja pump (finns på bildelar butiker) och pump olja i transmissionen tills oljan börjar komma ut ur påfyllningshålet. Städa upp spilld vätska och byt ut kontakten.
11

Starta bilen och låt motorn och växellådan värmas upp till minst 86 grader C. Använd ett hushåll termometer placerad mot sumpen för att avgöra när överföringen är vid rätt temperatur. Detta kan ta upp till 45 minuter. Om bilen inte är ute, använd slang torktumlare vent på avgasröret för att ventilera avgaserna utanför. E36 kvar på pallbockar som du gör detta, så se till att den är ordentligt stöd. Om det stöds på rätt sätt, bör det inte vara något problem att köra igenom växlarna, men hjulen kommer att vända, så fortsätt med försiktighet.
12

sitta inne i bilen med motorn igång när växellådan värms upp. Håll bromspedalen och sedan långsamt skifta växellådan genom alla växlarna. Det kommer fortfarande att stödjas på pallbockar. Upprepa tio gånger. Stäng av motorn. Ta bort påfyllningspluggen. Starta motorn på nytt. Fyll transmissionen igen med pumpen tills det kommer ut ur hålet. Byt tändstift och torka upp spilld olja. Stäng av motorn.
13

Sänk bilen bort av domkraften. Ta det för en provtur för att se till att överföringen fungerar korrekt och skiftar smidigt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126953.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.