Hur man testar Tändspolar på en BMW 328

På senare modeller som 328 3-serien, bytte BMW från användning av tändkablarna till förpackningar separat spole som installerar på varje cylinder tändstift. Detta är ett effektivt och tillförlitligt sätt att leverera gnista till motorn. Precis som alla andra mekaniska komponenter, kan spolar misslyckas med tiden och leder till grov körning och förlust av makt, speciellt vid högre varvtal. Testa en spole som är möjligt med en ohmmeter, som testar mängden ohm att spolen producerar. Saker du behöver
Skruvmejselsats
hylsa och spärrskaft
Ohmmeter
Visa fler instruktioner
1

öppna huven. Ta bort locket kabinen mikrofiltret genom att vrida de tre vreden som håller den på 90 grader. Lyft luckan utåt och ställ den åt sidan. Ta kabinen mikrofiltret och strömkabeln kopplas bort från filterhuset. Ta bort de fyra T30 skruvarna som håller filtret höljet på plats. Ställ skåpet åt sidan.
2

Bänd de små, runda plastpluggar från den övre motorkåpan och att dölja skruvarna för motorkåpan. Ta bort de 10 mm muttrarna som håller motorkåpan på en sockel. Ställ motorn täcka undan. Addera 3

Skruva av oljelocket på nedre motorkåpan. Bänd ut plastskydden. Ta bort de 10 mm muttrar med en socket. Ställ luckan åt sidan.
4

Leta spolarna. Dessa är i rad av motorn och är bultade till de övre delarna av tändstiften. De har var och en kabelnätet går till dem. Ta bort de två små skruvarna som håller spolarna på tändstiften. Du kan sedan dra spolen uppåt och bort från tändstiftet.
5

Undersök änden av spolen där den fäster till tändstiftet. Det kommer att finnas tre kontakter. De yttre två är de primära kontakterna. Använda en elektrisk ohmmeter, testa kontakterna. Placera ändarna av kablarna ohmmeter testning på kontakterna för att se hur många ohm spolarna producerar på avläsningen. Enligt BMW, är det godtagbart intervall 0,4 till 0,8 ohm.
6

Byt spolen om ohm läsningen är inte inom tillåtet område. Det rekommenderas att byta alla spolarna samtidigt, eftersom man inte kan vara ett tecken på att de andra kan vara att inte snart också. Tillbaka spolarna genom att skjuta dem tillbaka över
7

tändstiftet. Sätt tillbaka de två små skruvarna med en socket. Sätt tillbaka de övre och nedre motorhuvar. Sätt tillbaka kupéfilter inneslutningen, kabinen filtret och locket till lådan.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126881.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.