1995 Honda Civic startar inte

Civic är kompakt bil tillverkad av det japanska företaget Honda. Den Civic var bland de första fordonen som införts av Honda i USA. I 1995 års version kommer som en kombi, sedan eller kombi. Även om det inte finns något påminner om 1995 års modell som påverkar start förmåga Civic, kan det, precis som alla bil, lider av problem som kan orsaka det inte att starta. Att veta vad som är fel med din Civic kan säkra pengar på en dyr diagnos. Instruktioner
1

Kontrollera om din startmotor fungerar eller inte. Den 1995 Honda Civic kom med både manuella och automatiska växellådor. För en manuell växellåda, se till att du har kopplingen ner till golvet. I den automatiska, se till att du är i parken eller neutralläge. Sedan försöker starta bilen. Om du hör ett klickande ljud, eller ens inget buller, är startmotorn fungerar inte ordentligt och kommer att behöva bytas ut.
2

Öppna huven på Civic och kontrollera anslutningarna från motorn till noder i batteriet. Det bör inte finnas någon korrosion. Kontakten mellan kablarna från motorn ska vara tätt på noderna så att de är i så mycket kontakt med noderna som möjligt. Korrosion behöver rensas bort och lösa anslutningar åtdragna.
3

Vrid nyckeln till "ON" läget, men starta inte bilen. Om strålkastarna eller indikatorer instrumentbrädan tänds batteriet är inte ditt problem. Om de verkar svag eller inte kommer på alls, behöver batteribyte eller laddning.
4

Vrid nyckeln i tändningslåset samtidigt som du lyssnar på specifika ljud. Ett klickande buller anger en felaktig starter. Ingen buller alls kan föreslå att tändningen inte fungerar. En knackar ljud kan indikera en felaktig bränsleledning eller pump.
5

Sök efter en trasig säkring. Under 1995 Civic, säkringsdosan in i förarsidan instrumentbräda. Öppna och titta på säkringarna. Burnt ut säkringarna har vad som ser ut som en skadad bränd tråd inuti. Detta innebär att du har en starter problem eller ett problem inom ditt elektriska och behöver att bogsera bilen till en tekniker.
6

kontrollera vätskenivåer i din Civic. Låg bränsle kan orsaka din bil att gripa och inte starta. Även 1995 års Civic har kommit med en gas mätare, ibland de kan misslyckas eller misstolkas. Om din bil inte startar normalt, lägg i en gallon bränsle och försök igen senare.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/128761.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.