Hur fungerar en Water Sensor Arbete?

Automotive vatten sensorer i en eller annan form har funnits under lång tid. Tillbaka i 1951, använde Harley Earl en fuktsensor till upp gadget faktor sin futuristiska Buick LeSabre konceptbil, placerad i mittkonsolen, detta vatten sensor och dess styrsystem automatiskt höjde bilens sufflett, ska regna strejk medan ägaren var bort. Även om detta är en gemensam ansökan, har vattnet sensor ses också användas i andra, något mer viktiga system. Ansökningar

Förmodligen den vanligaste vatten sensor ansökan idag innebär regn-sensing vindrutetorkare och strålkastare. Äldre regn-sensing vindrutetorkare system skulle automatiskt att ett medium eller standardläge vid avkänning vatten, men nyare och mer exakt sensorteknik tillåter sensorn att detektera både närvaron av vatten och den mängd vatten som faller på bilen. Strålkastarna kommer automatiskt när torkarna ingrepp, främst eftersom många statliga lagar kräver det. Andra användningsområden är sofistikerad antispinn, låsningsfria bromsar och all-wheel-drive system.
Impedans fuktsensor

Impedans sensorer består av två tunna, metallplattor med en hygroskopiskt (vatten-absorberande) material som nylon. Den övre metallplattan - oftast kopplad till jord - innehåller hundratals små hål som tillåter vattnet att sippra igenom och in i hygroskopiskt material. När det hygroskopiska lagret blir våt, bildar vattnet absorberar en koppling mellan toppjordningsplattan och botten positiva plattan. Elektricitet passerar genom vattnet, stänga en krets som aktiverar systemet. Impedans sensorer är enkla, robusta, billig, och den värme som produceras under deras elektriska överföringen orsakar vatten instängd i det hygroskopiska materialet att avdunsta. Detta gör det impedanssensor snabba att svara, om regnet plötsligt skulle sluta.
Kyld Mirror Sensorer

Inte ofta används i bilar, kylda spegel sensorer faktiskt mer apt för avkänning fukthalt i luften än det flytande vattnet i sig. Dessa sensorer består av metall spegel kylas med en tvåstegs värmepump, en LED-ljuskälla och en solcell vinklad för att fånga lysdioder reflekterade ljuset. Så snart spegeln blir kallt nog, kommer vatten från luften kondenserar på den och minska mängden ljus som går till PV-cellen. Ju högre krävs daggpunkt temperatur, desto mer fukt i luften.
Mörk fläck Sensorer

Generellt används för att testa för kolväten avdunstning och mätningar daggpunkt, mörk fläck sensorer är funktionellt lika kylda spegel sensorer. I stället för en plan och polerad spegel, dessa sensortyper använder en inverterad-konformad glas eller metall reflektor med en matt eller syra-etsad yta. Den matta ytan ger tunna fukt filmer att hålla på plats och kondensera i tjock-blockerande droppar. Reflektorn sin form fungerar som en lins, vilket gör att strålpunkten att vidga i förhållande till dess ursprungliga storlek. Detta förstärker också droppen mörka-spotting effekt, vilket gör det lättare att upptäcka.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131857.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.