Hur man fixar en 12 volts laddningsbart batteri

En 12-volts batteri är bly-syra-typ som normalt används i bilar. Om batteriet är helt enkelt kör ned, kan du fixa det genom att ladda det med en laddare som är godkänd för blybatterier. Om batteriet inte kommer att acceptera en avgift, det är förmodligen på grund av sulfatering. Detta inträffar när upprepade djupa urladdningar orsakar svavel att belägga blyplattorna i batteriet. Detta problem kan fixas billigt om skadan inte är alltför allvarlig. Saker du behöver
Voltmeter
skiftnyckeln
3-fas batteriladdare
Skyddsglasögon och handskar
Pitcher
plasttratt
Destillerat vatten
Epsom salter (magnesium sulfat) katalog Bakpulver
Drill och plastpluggar (för slutna batterier)
Visa fler instruktioner
1

Använd en skiftnyckel för att koppla ur batteriet och ta bort det från fordonet. Du bör använda skyddshandskar och skyddsglasögon och arbeta i ett väl ventilerat utrymme eftersom svavelsyran i batteriet kan orsaka allvarliga frätskador. Ta bort plast propparna (placerad på toppen av batteriet). Om det är ett slutet batteri, lokalisera markeringarna på toppen av batteriet som indikerar "skugga caps" och borra igenom dem för att öppna varje cell.
2

Testa batteriet för att se om det är salvageable . Använd voltmetern och en tråd sond för att kontrollera varje batteri cell. Sätt tillbaka proben i den första cellen och skriva ner spänningen läsning. Upprepa för varje cell och lägg upp avläsningarna för att hitta den totala spänningen. Förutsatt att den totala spänningen för cellerna är fortfarande minst 10 volt, kanske du kan fixa batteriet (även om 11 till 12 volt är bättre). Om batteriet har försämrats bortom den punkten, det finns liten chans att reparera det.
3

Gör en lösning med en halv liter destillerat vatten värms upp till 150 grader och 7 eller 8 uns av Epsom salter. Använd inte kranvatten i ett bly-syra batteri eftersom det kan innehålla kemikalier som är skadliga för batteriet. Dränera batterisyra i en syrabeständig behållare (glas och mest plast kommer att fungera). Neutralisera syran genom att lägga bakpulver långsamt, en matsked i taget, tills vätskan inte bubbla när du lägger mer läsk. Häll vätskan i avloppet och låt vattnet rinna in i avloppet efter ett par minuter för att tömma den. Använd en tratt för att fylla varje cell med Epsom saltlösning. Skaka batteriet för att se till att lösningen är väl fördelad.
4

Kontrollera att batteriladdaren är avstängd och ansluta den till batteriet. Anslut den positiva ledningen till den positiva batteripolen och negativ till negativ (den positiva polen kommer att markeras med ett "+" (plus) symbol och det negativa med ett "-". (Minus) Använd en 3-fas ("smart" ) laddare avsedd för blybatterier. Kontrollera att spänningen är inställd på 12 volt. Denna typ av laddare automatiskt växlar till underhållsladdning-laddning när batteriet når full laddning, förhindra en skadlig överladdning. Slå av laddaren och låt batteriet laddning över natten.
5

Stäng av laddaren när laddningen är klar och ta bort laddaren leder. Byt propparna och sätt i batteriet. För slutna batterier, stänga borrhålen med plastpluggar (du kan få dem på en Biltema). Batteriet bör nu fungera korrekt. Det är en bra idé att upprepa laddningen i en dag eller två för att se till Epsom salter har tagit bort allt svavel från blyplattorna så att du får maximal prestanda. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124765.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.