Hur man kan förbättra gas körsträcka för en Subaru WRX

En Subaru WRX har ett rykte om att vara en pålitlig bil med få kundklagomål och utmärkt gas körsträcka. Men även en Subaru ägare se till att söka nya sätt att spara pengar genom att göra varje tank håller längre. Förbättra din gas körsträcka innebär att du bidrar till en renare miljö, ökar livslängden på din motor och sparar tid som annars skulle gå till påfyllnad på bensinstationen. Instruktioner
1

bränsleanvändning Premium. Subaru WRX skiljer sig från många andra medelstora fordon i att det kräver premium bensin att arbeta med maximal effektivitet. Även om kostnaden kan skrämma dig till att vilja nöja sig med mindre, det yttersta priset du betalar genom att sätta vanlig bensin i din WRX får inte vara värt de tillfälliga besparingarna. En WRX motor är konstruerad för att nå mellan 22 och 30 miles per gallon, beroende på om du kör på motorvägen eller i staden. Men detta genomsnitt endast avser premium bränsle.
2

Lätta på ditt behov av att accelerera. Även vridmomentet hos en WRX kan vara lockande när du har bråttom, kan den mängd bränsle du bränner vid kraftig acceleration sakta faktiskt ner dig genom att kräva en gas-station slutar tidigare än vad som annars skulle behövas. Som med alla fordon, trycker på gaspedalen kraftfullt drar en enorm mängd arbete från motorn, vilket beror på större mängder bensin för att fungera. Addera 3

Kontrollera luften i dina däck på fyllning-up. Även om detta kan verka som overkill, hålla den rekommenderade mängden luft i dina däck ser till att de kommer att bära bilens vikt utan onödig ansträngning på motorn. Dessutom kan små läckor eller skador på däcken kan upptäckas och kvävas i sin linda när vikt läggs på att ta hand om dina däck.
4

Ta bilen för regelbundna kontroller. Byta olja och filter ungefär var 3000 miles. Färsk olja gör din motor löpa smidigt och utan stam av skrapning i vått och klibbigt, äldre olja. När motorn går jämnt, det kräver mindre bränsle som pumpas i ett försök att kompensera för vad motorn kämpar med att kunna köra.
5

Utvärdera vikt din Subaru bär. Även Subaru är relativt lätta bilar, lastning din trunk med tunga föremål eller onödigt släpa en last rack på toppen kan skapa mer arbete för din motor. Ju hårdare din motor fungerar, desto mer bränsle brinner.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126049.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.