Hur man rengör MAF på en 2003 Audi TT Automatic Trans

Mass Airflow Sensor på en 2003 Audi TT - med automatisk eller manuell växellåda - levererar luftflöde uppgifter till motorns motorstyrenheten med ett värmeelement som ligger i MAF . Temperaturen avläses av elementet bestämmer hur mycket luft MAF sensorn levererar till motorn. Om MAF sensorn blir smutsig eller kontaminerad från damm och smuts, signalen från MAF kan orsaka en rad sjukdomar, bland annat grov tomgång och en "Check Engine Light" för att komma vidare. Kontrollera motorns lampor kan orsaka bilar att misslyckas utsläpp testning. Rengöring av MAF kan ibland lösa dessa problem. Saker du behöver
stjärnskruvmejsel
Flathead skruvmejsel
Arc gemensamma tänger
MAF Cleaner Review luddfri trasor
Visa fler instruktioner
1

Öppna huven. Koppla den sekundära luft-injektion slang som ansluts till den nedre delen av luft-rutan genom att dra bort det.
2

Ta bort de två skruvarna på baksidan av luft-lock. Släpp plastflikarna som även håller luft-lock på plats och ta bort den.
3

Koppla kabelnätet som ansluts till MAF genom att trycka på plast fliken på kontakten och dra bort det.
4

Ta bort de två skruvarna som håller MAF till luft-box med en stjärnskruvmejsel. Lägg skruvarna åt sidan.
5

Lossa själv squeeze klämma som håller turbo inloppsröret till MAF med ett par gemensamma tänger. Om klämman har ersatts med konventionell slangklämma, lossa den med en stjärnskruvmejsel. Skjut röret försiktigt ur vägen.
6

Dra MAF försiktigt ur luften-rutan. Detta kan ta lite manövrerande för att göra ett säkert
7

Spray MAF renare -. Finns på en Biltema - på glasskärm, givare och stickpropp område av MAF. De flesta av renare kommer att avdunsta. Torka eventuellt överskott renare av med en luddfri trasa.
8

tillbaka MAF i luften-rutan. Koppla in turbo inloppsröret. Anslut ledningsnätet. Installera den sekundära luft-injektion slang. Sätt tillbaka skruvarna som håller luften-lock på plats och se till att plastflikarna håller den säkert på plats.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131835.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.