Felsökning av Styrsystem i en Nissan Sentra

Nissan introducerade Sentra 1982 som en subcompact och senare utvidgats bilen till en kompakt. Ursprungligen erbjuds som en vagn, coupe och kombi också, är linjen numera endast som en 4-dörrars Sedan. Du kan spara reparationskostnader på vägen genom att felsöka din 4-dörrars styrsystem så fort problem uppstår. Instruktioner
1

service bilen enligt Nissans underhållsplanen. Detta kommer att fånga eller avvärja stora problem och dyra reparationer. Har styrväxeln, koppling, inspekterade axel och fjädring var 30.000 miles och se till att delarna är korrekt justerade och välsmord.
2

Håll koll på rutinunderhåll. De flesta problem med styrningen orsakas av däckslitage, hjulinställning och servostyrning vätska. När du utesluta de mer grundläggande (och billigaste) problem, kommer du att bättre kunna diagnostisera problem med styrsystemet självt.
3

Använd torra parken testet att spåra problem med ratt play. Har någon vrida ratten med hela fordonets vikt på framhjulen. Arbeta dig från rattstången till parallellstaget ändar och kontrollera att rörelsen mellan komponenterna är utjämnad. Du kan också prova att flytta komponenterna för hand med ratten låst och främre änden höjs.
4

Lyft upp framvagnen och kolla kopplingen för tecken på friktion om din ratt är svårt att slå. Du behöver en partner för att vrida ratten samtidigt som du kontrollerar kopplingen. Om friktionen är inte i länksystem den mest sannolika problemet är växellådan.
5

spåra brus och tjut genom att kontrollera bältet servostyrning för glidning och styrningen lederna koppling för friktion och slitage . Du bör också kontrollera dina fjädrar och bromsar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124320.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.