Svenska Bil >> bil underhåll >> bil Klädsel >> Content

Skillnader mellan Leatherette och läder

Läder och konstläder, ett namn för konstläder, är två material som vanligen används i mode och klädsel. Tillverkare av väskor, bälten och skor brukar använda båda materialen. Den automatiska och stoppning industrier gör omfattande användning av både läder och konstläder för sittplatser material medan ryttaren industrin alltmer producera högkvalitativa konstläder sadlar och träns. Välja mellan dessa två material är lättare om du vet de grundläggande skillnaderna mellan dem. Material

Läder är hide av ett dött djur som har defleshed, avhårade och garvats i en mängd olika sätt. Läder är oftast en biprodukt av slakt, och vanliga läder inkluderar häst och kohudar, kalvskinn, getskinn, lammskinn och svinläder. Läder från olika arter av djur som slaktats vid olika åldrar är mycket olika.

Konstläder eller konstläder är plast-eller vinyl-belagd väv. Uniroyal Engineered Products, som äger den berömda Naugahyde varumärke, är ett av många företag som erbjuder ett helt sortiment av produkter för användning inom branscher som medicin, marin-, fordons-, bostads-och stoppning.
Etik och skönhet

vegetarianer och veganer undviker ofta läder eftersom den är gjord från huden av döda djur. Leatherette är gjord av växter och kemikalier: inga djur dödades för att den är gjord i en industriell process, så eventuella markeringar upprepas med jämna mellanrum, vilket ger ett mycket enhetligt utseende och konsistens

Leatherette.. Eftersom läder är tillverkad från hudar av enskilda djur, skins visar ibland ärr, märken, även ådring. De finare kvaliteter kan vara präglad och de tyngsta typerna ristade på sätt konstläder aldrig kan bli.
Hållbarhet

Som ett organiskt material, är läder mer sårbar än konstläder för nötning, vatten, bakterier, svamp, röta och ultraviolett solskador. Vissa konstläder är speciellt tillverkad för att motstå dessa miljöfaktorer. Detta gäller särskilt för produkter av hög kvalitet som utvecklats för specifika tillämpningar, såsom bilstol. Hög kvalitet konstläder är alltid att föredra framför billiga naturligt läder. Det kommer inte bara att bära bättre, men kommer att se bättre.
Care

Generellt sett är konstläder lättare att rengöra än läder. Du bör alltid konsultera tillverkarens tvättråd för den specifika produkten, men rengöring konstläder är ofta så enkelt som att torka av ytan med en ren, fuktig trasa och lite diskmedel. Leatherette är ofta resistenta mot fläckar och spill kan ofta lätt torkas bort.

Som ett organiskt material, är läder betydligt känsligare mot fläckar och repor. Olika skinn måste rengöras på olika sätt och många lädervaror företag föreslår särskilda rengöringsmedel och balsam för deras produkter. Som ett organiskt material, har skinn också vara återfuktad och dess fibrer kommer att spricka och gå sönder.
Kostnad och kvalitet

Kvalitet är en fråga om lämplighet för arbete på hand. I en modern medicinsk miljö, till exempel, är konstläder nästan alltid kommer att föredra för medicinsk stoppning av något slag. Det är lättare att rengöra, kräver mindre vård och tål mer misshandel. Fin läder har en prestige att även de allra bästa konstläder inte och är prissatt därefter. Till exempel i maj 2011, var Bates, en kvalitet Australian sadelmakeri företag, sälja sin nya Isabell sadel läder dressyr för $ 2699, dess Wintec division sålde den nya Isabell syntetiska dressyr sadel för $ 1299. De två sadlar är densamma, bara täckningen är annorlunda. Du kan torka av syntetiska sadeln nedåt, även slang bort det - men om du visar i det du kommer bli utskrattad Addera
. .from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/car-upholstery/123696.html

Previous:
Next:

bil Klädsel

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.