Svenska Bil >> bil underhåll >> bil Klädsel >> Content

Återställa färg i en bil Dash

helt att återuppliva färg och glans på bilens instrumentbräda, du behöver bara köpa ett par enkla, kostnadseffektiva produkter, ta en halvtimme att tillämpa dem korrekt och säkert och ditt instrumentbrädan ser ut som ny och vara torr på nolltid. Produkter från företag som Bryndana och Restorations Dashboard erbjuder kostnadseffektiva färg spray. För en mer skräddarsydd lösning, kan du konsultera en ledande expert instrumentbräda restaurering som bara minustecken. Saker du behöver
ansiktsmask
Rengöringsvätska
Sponge tejp
Maskering eller målartejp
adhesionspromotor spraya
Plastic refinisher dimma (vinyl färg) katalog Permanent skyddsmedel

Visa fler instruktioner
1

Ha en näsa och mun ansiktsmask, oftast tyg med en stretch bit för runt baksidan av huvudet. Detta kommer att skydda dig från att andas in skadliga ångor från de produkter som du ska använda. Detta är särskilt viktigt när man arbetar i ett slutet utrymme som en bil interiör.
2

Rengör ytorna med en snabbtorkande rengöringsmedel som TT Products 'Trim och Dash, kostar strax under $ 15. Se till att inget damm kvar på ytorna, eller din yta blir dålig. Dessutom, se till att ytan har gott om tid att torka innan du fortsätter.
3

Mask med tjock maskeringstejp eller målartejp de områden du inte vill behandla, inklusive glas, tyg klädsel , elektronisk utrustning som stereo takfotsinklädnader och invändiga paneler. Ännu bättre, helt ta bort instrumentpanelen komponenter du vill återställa. Naturligtvis kommer detta att bero på ditt fordon och expertis. Om möjligt, ta bort instrumentpanelen, men undvik att skada den och se till att du vet hur man sätter tillbaka det igen senare.
4

Fyll hack, repor och fläckar med en adhesionspromotor. Detta kommer att förbättra vidhäftningen mellan rengöring och resurfacing produkter och instrumentbrädan ytan, enligt Special Chem. En del produkter på marknaden är utformade för att själv-nivå, vilket gör dem enkla att applicera och användbart om du behöver för att slutföra jobbet snabbt. De bästa formler kommer inte ens kräver slipning för att uppnå hög kvalitet finish och bra övergripande resultat.
5

Använd en plast refinisher sprej vinylfärg. De flesta erbjuder burkar olika färgade produkter på omkring $ 13. Denna spray penetrerar ytan och obligationer molekylärt på instrumentbrädan för att permanent täta i färgen, enligt Bryndana. Det torkar även att beröra i 45 sekunder, och bildar ett komplett band på bara 10 minuter. Den resulterande ytan färgen är UV stabil, färg-snabbt och kommer inte att flagna, spricka eller flagna.
6

Applicera flera lager (låta torka varje gång) i din valda färg vinylfärg, arbetar upp från en tunn, transparent baslack till färdig, tjockt lager. Låt torka i slutet.
7

Applicera en permanent skyddsmedel efter rengöring och restaurering för att undvika framtida skador, slitage eller färg förlust. Detta kommer som en UV, tydlig beskyddare spray som inte tvättas bort och obligationer fram till ytan molekyler av instrumentbrädan. Ett skikt av denna beskyddare är färgbeständiga, sprickbildning och värme försämring, enligt Bryndana.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/car-upholstery/123567.html

Previous:
Next:

bil Klädsel

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.