Svenska Bil >> bilentusiaster >> Muscle Cars >> Content

Hur man installerar en elektronisk tändning på en Nova

En enkel men ofta förbisedd källa för ökad prestanda från din lilla blocket-drivna Chevy Nova är tändningen och tidsbestämning. Många hot rod entusiaster försöker helt enkelt att stoppa i en större motor med en aluminium insugningsrör och några rubriker för att öka prestanda. Tyvärr, genom att inte ta itu med tändningen, går en betydande grad av potentiell vridmoment och hästkrafter orealiserad. Genom att installera ett elektroniskt tändsystem, kan en Nova drivrutin effektivisera gnistan, minska frekvensen av tidsskäl problem och ge en grund för digitala prestanda uppgraderingar väg. Saker du behöver
Flathead och Phillips skruvmejslar
Standard hylsnyckelsats w /spärr
Elektronisk tändning box
Elektronisk distributör
Timing ljus
Uppgraderad tändstift trådar
Visa fler instruktioner
Förberedelser
1

koppla bort batteriet och säkra kablarna från batteripolerna.
2

Koppla alla tändkablarna från fördelarlocket . Addera 3

bort spolen tråd, varvräknare tråd och ledningen tändningskabeln från spolen. Ställ ledningen tändningskabeln åt sidan, och märka den om det behövs. Lossna fördelarlocket. Avlägsna rotorn, sedan använda en skruvmejsel för att ta bort spolen från brandväggen.
4

skruva isär fästet som håller fördelaren på plats. Det ligger på insuget. Ta bort fästet, skjut sedan distributören axeln ur motorn.
Installation
5

Installera elektroniska distributören genom att skjuta in det i hålet, med rotorn pekar mot cylinder nummer (vänster). Skruva fast fästet på plats, men dra inte åt helt.
6

Montera den elektroniska lådan tändningslåset till Nova brandvägg.
7

Hitta ledningen tändningskabeln som var en gång ansluten till spolen, och anslut den till kontrollboxen. För vissa modeller, måste du ansluta ett nätaggregat från antingen säkringsblocket eller batteri för att driva kontrollboxen samt. Konsultera tillverkarens anvisningar.
8

Anslut den huvudsakliga kontrollen kabeln från tändningen rutan till slits nedanför kanten av distributören. Sätt tillbaka fördelarlocket, och byt tändkablarna i rätt tändföljd för en Chevy V-8:. 1-8-6-3-5-7-2
9

Anslut batteriet. Starta motorn, och ställa in tiden med stroboskop. Även inställningen varierar med motorns set-up, är 12 grader före övre dödläget fabriken specifikationen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/muscle-cars/93463.html

Previous:
Next:

Muscle Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.