Svenska Bil >> bilentusiaster >> Muscle Cars >> Content

Historien om Chevy El Camino

Chevrolet El Camino fyllde nisch genom att erbjuda en pickup i en personbil kropp. El Camino var monterad på en kombi-plattform, som ger ägaren en känsla av en personbil, men med lastbil kapacitet. Den har också haft en lång sikt som en högpresterande muskelbil. Historia

El Camino, översatt från spanska som "The Road", infördes 1959 och stylade efter Impala bilen, inklusive bakre "Batwing" fenor. Motivet var för flamboyant för allmänheten och fordonet avbröts 1960. El Camino återinfördes 1964 baserat på Chevelle och avbröts 1987. Funktioner


El Camino flyttat utanför sin rival Ford Ranchero med många alternativ presentera en Ny grill och trim, luftstötdämpare, skivbromsar, en turbo 400 3-växlad växellåda och en rattstång.
muskelbil

förändringar styling och ett brett utbud av motoralternativ i 1967 förlade El Camino i muskel bil kategorin.
Typer

pickup erbjöds som Royal Knight, den Conquista, den Super Sport och grundläggande El Camino, medan en tvilling GMC version erbjöds som Sprint och Caballero.
Storlek

högpresterande motorpaket ingår i SS396, en 402-kubik-tums V-8 kraftverk, och LS6 454, vilket genererade 450 hästkrafter.
Effekter

El Camino försäljningen började släppa efter 1984, och produktionen flyttades till Ramos Arizpe, Mexico, eftersom den kompakta Chevrolet S-10 pickup vunnit popularitet som den nya "passagerare" fordon.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/muscle-cars/92960.html

Previous:
Next:

Muscle Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.