Svenska Bil >> bilentusiaster >> Muscle Cars >> Content

454 Chevy Performance

Först tillverkas i 1970 har Chevy 454 big block motor använts i stor utsträckning prestanda och full - size bilar, lastbilar och marina applikationer . Det är en populär bogsering motorn på grund av dess höga vridmoment och har lätt anpassas för installationer fabriken prestanda , liksom. Standard Performance

Med en 4 - tums vevaxel stroke och 4,25 - tums hål , blev Chevy 454 en av de största motorerna GM producerade för Chevy bilar och lastbilar ( GMC lastbilar , också ) . Den långa slag gjorde att motorn att producera höga nivåer av vridmoment som var välgörande i stora fordon och bogsering applikationer . Som ett exempel , var 1970 454 rankad på 390 hästkrafter och 500 pund fötter vridmoment .
High Performance

högpresterande 454 i Chevrolet sport bilmodeller hade högre nominell effekt på grund av bättre cylinder - huvudet-design , kamaxel timing -och induktion . Dessa motorer har en rating på 450 hästkrafter och 500 pund fötter vridmoment . 1970 var kulmen på märkeffekt som industrikompabilitet utsläppskrav och olika power mätstandarder ( bakhjul hk kontra svänghjulet hk ) sätter press nedåt på de angivna röster som börjar 1971 .
Tävling < br >

Det är inte ovanligt, speciellt med moderna eftermarknaden delar , för starkt modifierad 454s för att göra mer än 700 hästkrafter dag. I själva verket kan använda samma grundplattform med ökad förskjutning ger resultat långt över 1.000 hästkrafter i racing applikationer .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/muscle-cars/93153.html

Previous:
Next:

Muscle Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.