Svenska Bil >> bilentusiaster >> Muscle Cars >> Content

Hur man beräknar Dynamic Load

Fysik är läran om de krafter som verkar på och mellan objekten. Medan statik är studiet av krafter på föremål i vila, rör dynamiken krafterna (skjuter eller drar) åläggs objekt när de ändrar sin hastighet (snabbare). Mass definierar ett objekts motståndskraft mot hastighetsförändring, och vikten beskriver ett objekts dragningskraft mot jordens centrum på grund av accelerationen från jordens gravitation som verkar på dess massa. Acceleration är den hastighet med vilken hastighet förändras. Dynamisk belastning avser en kraft som införts på ett system eftersom det accelererar ett objekt i en given riktning. Saker du behöver
Calculator eller kalkylark
Visa fler instruktioner
dynamisk belastning på grund Gravity (Vertikal)
1

Definiera ansökan för beräkning av dynamisk last; den väga skala på en hiss är en bra metod för att göra detta. Ett 150-pound vuxen stående på en skala på en hiss på marknivå noterar sin 150-pound behandlingen eftersom de trycker på knappen för den 20: e våningen. Hissen stiger med en hastighet av 16 meter per sekund. Att veta att det tar 4 sekunder från en död stopp för att accelerera till denna hastighet, kan du beräkna den dynamiska belastningen som kommer att läsa upp på skalan under 4 sekunder uppåt-acceleration period.
2 Vikt tycks gå upp i en hiss under acceleration.

Beräkna den momentana acceleration. Eftersom det tar hissen 4 sekunder för att nå 16 fot-per-sekund uppåtgående hastighet, är den genomsnittliga hastigheten för acceleration: 16 meter per sekund /4 sekunder = 4 meter per sekund, per-sekund, eller 4 fot -per-sekund ^ 2.
3

Beräkna den dynamiska belastningen till hissen under uppåtriktade acceleration genom att lösa Newtons andra lag för fysik, F (force) = m (mass) X a ( acceleration). Ersätta de angivna värdena i detta (dynamisk belastning) formel, F = 150 pounds X ([32-fot + 4 fot] /sek ^ 2/acceleration av gravitation [32 fot per sekund ^ 2]) = 168.75 pounds. Skalan skulle läsa 150-pounds i vila på bottenvåningen och 168.75-pounds under 4 sekunder accelererar uppåt till 16 meter per sekund.
Beräkning dynamisk belastning på grund av horisontella krafter

4 En hög dynamisk belastning presenteras för dessa däck.

Definiera den horisontella dynamiska belastningen ansökan. I detta exempel, accelererar en 3000-pund fordon från noll till 60 mph på 7,2 sekunder. Med den här informationen kan du beräkna den dynamiska belastningen på fordonets drivhjul.
5 Dynamiska laster på axlarna och transmissioner kan beräknas.

Beräkna bilens acceleration. Sextio mph motsvarar 88 meter per sekund, dividerat med 7,2 sekunder, vilket gav 12,22 fot-per-sekund ^ 2.
6

Beräkna den dynamiska belastningen på drivhjulen genom att lösa F = MXA formel, vilket är Newtons andra lag för fysik. Ersätta angivna värden, F = 3,000 pounds x 12.22-feet/sec ^ 2/32.2-feet/sec ^ 2 eller 3,000 x 0,3795 = 1,138.5 pounds, som representerar den dynamiska belastningen som utövas av drivhjulen trappsteg mot vägen för att påskynda bil. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/muscle-cars/93051.html

Previous:
Next:

Muscle Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.