Svenska Bil >> bilentusiaster >> Muscle Cars >> Content

69 Chevelle Project

Chevrolet Chevelle 1969 erbjöds i ett antal olika modeller, motorer och prestationsbaserade optioner, vilket gör den till en av företagets mest sålda bilar. Basmodellen såldes som en mid-size ekonomi bil, men det var resultatet tillägg som förvandlade '69 Chevelle till en ikon av muskel bil historia. En '69 Chevelle restaurering projektet ger ny körglädje för ägaren, och kan fungera som en finansiell investering. Projekt Bil

George Mattar detaljerna en '69 Chevelle projekt av Al Galdi i april 2008 artikel för "Hemmings Muscle Machines" magazine. Projektet var ett Fathom Grön hardtop med 19.323 faktiska miles när det konstaterades 2005. Kroppen var fungerande men behövs större reparationer runt bakrutan och lägre paneler kvartal. Den Chevelle var i grov mekaniskt skick som det hade varit tävlade tungt, framgår av försämrade delar i den ursprungliga M-22 Muncie Rock Crusher transmission. En ram-up restaurering var nödvändig för att rädda denna sällsynta pärla av muskel bil historia.
Eftertraktade Jewel

Detta projekt bil var en central Office Production Order (COPO) med L-72 427 kubik-tums big block motor och andra uppgraderingar. Den COPO var en föga kända medel till specialavtal fordon såsom taxibilar och lastbilar flesta återförsäljare inte var medvetna om den särskilda Chevelle paketet, så bara ett fåtal - mestadels från racing community - tog tillfället i akt. Under 1969 års modell, har 323 COPO Chevelles beställt, men endast omkring 17 dokumenterade copos är kända för att existera och med 2011.
Hålla Stock

Galdi insett värdet av att hålla Chevelle restaurering så nära Chevrolet ursprungliga specifikationerna som möjligt. Han arbetade från del koder på original bygga arken för att ersätta delar som inte kunde byggas om. Pappersarbete visade att motorn hade ersatts av garantin när Chevelle var bara två år gammal, så att ersättare 427 byggdes av Nicks Machine Company och uttråkad till 431 cubic inches. Alla nya interna delar byggdes i den ursprungliga M-22 växellådshuset. En mekanisk modifiering som lades var en smog styrsystem. Galdi gjorde mycket av kroppen och mekaniskt arbete själv, när du skickar vissa jobb ut som att ha ramen rengöras med blästring, återställande av instrumentbrädan, stoppning i säten och installation av innertaket. Han kunde avsluta Fathom gröna lack på egen verkstad.
Sweat Equity

'69 Chevelle projekt som Galdi genomgåtts av bilutställning kvalitet. Den har bra prestanda, framgår av en 1/4-mile inkörd 14,3 sekunder. Det beräknade värdet efter restaurering är inte känd. Ett brett utbud av '69 Chevelles finns listade till försäljning mellan $ 15.000 till $ 70.000 i januari 2011. Priserna varierar beroende på motor, drag, mängden restaurering och region. Priserna är nere från historien om auktionerna underhålls av ConceptCarz. Det genomsnittliga försäljningspriset var på låga $ 60.000 si toppåren 2006 och 2008. Webbplatsen redovisar en liknande '69 hardtop Fathom Grön COPO Chevelle erbjuds i 2006 Worldwide Group auktion. Det förväntades att sälja för $ 225.000 till $ 275.000, men i slutet av auktionen förblev osålda Addera
. .from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/muscle-cars/93453.html

Previous:
Next:

Muscle Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.