Svenska Bil >> bilentusiaster >> Muscle Cars >> Content

Återställa en 1968 Firebird

Under 1967 började Pontiac producera Firebird. Den första generationen av denna bil körde från 1967 till 1969. Pontiac producerade Firebird till 2002 då den upphörde, tillsammans med sin syster F-body bil, Chevrolet Camaro. Den 1968 Firebird förändrades inte särskilt mycket från det första året av produktionen. Det var fortfarande erbjuds med fem olika motortyper och fyra olika konfigurationer överföring som görs av ett antal olika företag. Att hitta specifikationerna för ditt fordon är en del av utmaningen att återställa det. Saker du behöver
VIN Decoder Review Motor identifieringskod lista
Transmission identifieringskod lista
Body tag dekoder
thinner
Handskar
Primer
Paint Hylsnyckel
Transmissionsolja
Oil
Visa fler instruktioner
Gathering Specifikationer
1

Hitta ramnumret för din bil. Detta kommer att vara placerad i ett fack under vindrutan på förarsidan. Det kommer att vara i det nedre hörnet av vindrutan med glas över VIN plattan.
2

Kör detta nummer genom en online VIN avkodare. Detta kommer att hjälpa dig att avgöra om din bil var ursprungligen en cabriolet eller coupé samt vad motor och transmission det hade i det.
3

Sök din motor identifieringskod framför högra cylinderhuvudena eller bakom röret för att fylla oljan. Skriv ned koden och jämför den med en motor identifieringskod listan. Denna lista kommer att berätta vilken kod motsvarar vad motorn.
4

Kontrollera motorkod mot din VIN för att kontrollera att motorn är original. För 1968 Firebird, fanns det fem olika motoralternativ. Dessa inkluderade en 250 kubik-tums rankad på 175 hästkrafter, en 250 kubik-tums effekt på 215 hästkrafter, en 350 kubik-tums motorn en effekt på 320 hästkrafter, en 400 kubik-tums motorn en effekt på 330 hästkrafter, och en Ram-Air 400 kubik-tums motorn en effekt på 335 hästkrafter som ersattes i mitten av året med för Ram Air II som hade 340 hästkrafter.
5

Titta på VIN rapporten att avgöra vad överföring bilen kom med från början. De tillgängliga överföringar för 1968 Firebird var en tre-växlad manuell, fyra-växlad manuell, två-växlad automatlåda och en Turbo Hyrda-Matic 400.
6

Kontrollera växellådan i bilen för överföring kod. Detta kommer att målas eller stämplas på det yttre växellådshuset eller bell bostäder. Jämför den här koden med en transmission identifieringskod lista för att avgöra vilken typ av transmission är det. Jämför denna information till VIN rapporten att se till att du har den ursprungliga sändningen.
Motor och växellåda
7

Ta bilen på en provtur runt kvarteret. Lyssna på några ovanliga ljud och känsla för eventuella eftersläpningar i motor eller växellåda. Om du misstänker att något är fel med din bil, eller inte fungerar, ta den till en professionell mekaniker att få det kontrollerat ut.
8

Drain ut gamla vätskor med en hylsnyckel. Dessa vätskor inkluderar olja och transmissionsolja. Att hålla gamla vätskor i bilen kan göra din bil går ojämnt. Sätt nya vätskor i bilen.
9

Byt ut trasiga eller slitna komponenter i din motor och transmission. Om din motor eller växellåda är inte original, ersätta dem med certifierade restaurering remakes eller en original om du kan hitta en.
Utseende
10

Öppna huven på din bil och hitta kroppen taggen. Detta kommer att bli en metallbricka som är ungefär tre inches lång och sitter rätt rutramen på baksidan av motorrummet under vindrutan.
11

Hitta färgen koderna på kroppen taggen. Dessa kommer att vara placerad på den nedre högra sidan av taggen. Det tresiffriga kod motsvarar inredningen färg och säten medan nästa två siffriga koden refererar till det yttre färgsättning. Jämför dessa siffror genom en body-taggen avkodare att bestämma vilken färg insidan och utsidan av din bil var ursprungligen.
12

Rengör och reparera eventuella trasiga inre delar. Om du inte kan reparera vissa bitar, måste du ersätta dem med original eller bestyrkt restaurering delar. De tillgängliga färger för interiör komponenter för 1968 Firebird var medellång och mörk guld, svart, medium och mörk röd, medium och mörkblå metallic, och Midnight Grön Metallic.
13

Strip färgen från bilen med en thinner. Använd skyddshandskar skyddskläder när du gör detta. Sand ut någon rost och gör något som behövs karosseri. Prime bilen så att den nya färgen lägger korrekt på din bil och kommer inte att ha några brister.
14

måla din bil med hjälp av en certifierad restaurering färg. Original exteriöra färger för 1968 Firebird ingår Starlight Black, Antique Gold Metallic, Burgundy Metallic, Mayfair Majs, Cameo Ivory, Paladium Silver Metallic, Carousel Röd, Liberty Blue Metallic, Matador Red, Verdoro Grön Metallic, gullris Gul, Warwick Blue Metallic, Crystal Turkos Metallic, Claret Red Metallic, Midnight Grön Metallic, Windward Blue Metallic, Nocturne Blue Metallic, Limelight Grön Metallic, Expresso Brown Metallic, Castillian Bronze Metallic och Champaign Metallic.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/muscle-cars/93452.html

Previous:
Next:

Muscle Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.