Svenska Bil >> bilentusiaster >> Muscle Cars >> Content

De första Mustang någonsin gjorts

Den första Ford Mustang kallas 1964 ½ eftersom den infördes i april 1964 , för sent för att vara en 1964 modell , och 1965 -modellen släpptes senare samma år . Tanken bakom Mustang var att skapa en sportbil med ett baksäte . Mustang första dag

Den första Mustangen avtäcktes för allmänheten på New York världens mässa den 17 april 1964. I slutet av dagen Ford hade sålt över 22.000 Mustangs . Inom två år över en miljon Mustangs hade sålt .
Pony Bilar Till Salu

Mustang lanserade populariteten av en klass av bilar som kallas ponny bilar , den minsta klassen av muskelbilar . Vissa säger att de är för små för att kategoriseras som muskelbilar . Tekniskt var det Plymouth Barracuda första ponny bilen , går till försäljning två veckor innan den första Mustang , men Barracuda aldrig blev så populär och termen härstammar från Mustang .
Customizable < br >

1964 ½ Mustang kom hardtop eller cabriolet , var en två - dörrars bil , och hade en baksätet . Utöver detta fanns det många alternativ . Målet var att hålla priset under $ 2.500, men ändå göra Mustang anpassningsbara .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/muscle-cars/93132.html

Previous:
Next:

Muscle Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.