Svenska Bil >> bilentusiaster >> Muscle Cars >> Content

Specifikationer för en 1969 Mercury 428 Motor

Den 428 motor drivs av Mercury Cyclone till flera segrar på NASCAR-kretsen 1969 som den muskel bil eran var på sin höjd. Den 428 började som en racing motor, men gjordes tillgängligt för allmänheten i en de-trimmad version som fortfarande lägger ut mer än 300 hästkrafter. Det skulle vara den sista av de stora motorer för kvicksilver. Bakgrund

Medan muskel bil eran var på topp, var stock car racing också på uppgång. Mercury använde Cyclone med en 428 motor, och att kvalificera sig för NASCAR, hade det att göra motorn och bilen tillgänglig för allmänheten. Det 428 var ett alternativ på Cyclone Spoiler II Special paket. Paketen med denna motor var antingen Cale Yarborough eller Dan Gurney specialerbjudanden. Färre än 300 av dessa paket blev beställt och gjort.
Motor Basics

428 Cobra Jet bedömdes på 335 hästkrafter, men andra hästkrafter fanns tillgängliga beroende på inställning . Vridmomentet, eller dragkraft, bedömdes vid 440 foot-pounds. Borrningen och stroke, var storleken av cylindern och avstånd den färdas, 4,13 inches och 3,98 tum. En fyra-fat kallras förgasaren var standard, och dess bränsle och luft blandningen komprimeras till en 10,6-till-1-förhållande vid antändning. Motorn hade fem ramlager och hydrauliska ventillyftare.
Kraftöverföring

Drivlinan hjälpte motorn prestera som bäst. En tre-växlad automatlåda var standard, och en fyra-växlad manuell växellåda med en golvmonterad shifter fanns tillgängliga. Den differentiella var en hypoidtyp och hade ett förhållande - hur många gånger vevaxeln vänder vända hjulen en gång - var 3,5-1

Cyclone hade hydrauliska bromsar och fjädring var oberoende kulleder och. spiralfjädrar. Cyklonen körde på 7,75-med 14-tums däck.
Dimensioner, The Cyclone med 428 motorprestanda

sades kunna accelerera till 60 miles per timme i 5,5 sekunder, till och slutföra kvartal mil i 13,9 sekunder. Vid de super-speedway på Talledega och Daytona, var bilen närmar sig 200 mph i konkurrensen.

Specialpaket hade en förlängd näsa, som lades 19 inches till bilen, och förbättrad aerodynamik. Den hade också en bakre spoiler. Med tillägg, var bilen 202 inches lång. Den vägde £ 3270.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/muscle-cars/93392.html

Previous:
Next:

Muscle Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.