Svenska Bil >> bilentusiaster >> Muscle Cars >> Content

Skillnader mellan Firebirds, Thunderbirds och Trans Ams

Det finns tre stora amerikanska bilmärken på marknaden, Ford, General Motors (GM) och Chrysler. Under vart och ett av dessa varumärken paraplyer finns mindre varumärken riktade mot specifika marknader. För GM, har Pontiac varumärke alltid marknadsförts som en linje av traditionella prestanda fordon. Stoltserar modeller som Trans Am, och Firebird, syftade Pontiac aldrig vara särskilt bränslesnåla eller familjevänligt. Fords bidrag till dessa muskel bilar var Thunderbird. Firebird

Eldfågeln var den första av Pontiac nuvarande muskel eller ponny bilar att slå marknaden, som infördes 1967. Utformningen av de ursprungliga Firebirds var i "koks flaskformen" som var populär i slutet av 1960-talet. Utrustad med en både en inline V-6 eller V-8 motor, var den ursprungliga Firebird ett monster med motoralternativ som kunde sätta ut så mycket som 325 hästkrafter.

Från 1970, introducerade Pontiac en ny kroppsform som är mycket mer påminner om den moderna Firebirden. Sedan dess har inte mindre än fem olika generationer av den klassiska muskel bil införts. De senare modellerna har tagit ett bestämt skift tillbaka mot den ursprungliga styling, med en hel del av "svep" som kännetecknas Firebirdsen av 1980-talet och 1990-talet. Addera Trans Am
< p> Trans Am är faktiskt en modell av Pontiac introducerades på marknaden 1970. Utrustad med samma biffiga, höga hästkrafter kunde Firebird och Trans Am endast berättas isär genom att inspektera några av funktionerna. Trans Am ofta har lägre karosseridelar och en högre fena, tillsammans med kroppen grafik som inte är tillgängliga på den ordinarie Firebird.

Trans Am har också en styvare fjädring och är i grunden top of the line-modellen av Firebird. Det fanns fyra olika generationer av Trans Ams produceras från 1969 till 2002. Namnet Trans Am är faktiskt varumärkesskyddade av Sports Car Club of America (SCCA) och är namnet på den populära racing-serien. GM betalade $ 5 per Trans Am bil säljs till SCCA för användningen av namnet.
Thunderbird

Thunderbird, eller "T-bird" som det ibland kallas, är en Ford fordon som började tillverkningen 1955. Original en sportig tvåsitsiga coupé, Thunderbird har gått igenom en ganska evolution, med 11 olika generationer under sitt bälte. När Ford först släppte Thunderbird 1955, marknadsförs de det som en "personlig lyxbil" snarare än en "sportbil." Släppdatum två år efter Chevy Corvette, sålde den första Thunderbird Corvette med en imponerande 23-1 ratio. Senare modeller av Thunderbird lägga större tonvikt på prestanda, snarare än bara funktioner, med 1957 års modell skryter 254 hk.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/muscle-cars/93268.html

Previous:
Next:

Muscle Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.