Svenska Bil >> bilentusiaster >> Muscle Cars >> Content

Specifikationer på en 1969 Dodge Super Bee

lanseras som en budget från muskelbil, var Dodge Super Bee byggdes 1968-1971. Finns i en tvådörrars coupe bara, presenterade Super Bee en kraftig fjädring, en fyra-växlad manuell växellåda, högpresterande däck och en humla logotyp rand lindade runt svansen. År 1969 var en hardtop version läggs tillsammans med en distinkt twin-öste air "Ramcharger" hood. En "sexpack" version av Dodge 440 motor sattes till lineupen halvårsskiftet. Motor

År 1969 hade Chrysler kunder flera motorn val --- basen big block V8 383 hästkrafter (hk), 440 Six Pack (tre två-fat förgasare) och 426 Hemi rankade på 425 hk. Den Hemi motor alternativet höjde priset på Super Bee med 33 procent och endast 166 såldes.
Transmission

Hurst Competition Plus fyra-växlad manuell växellåda var standard på alla Super Bees. En Torqueflite automatlåda var tillval.
Design

Super Bee namngavs för dess "B" kropp beteckning som används på många av Chryslers medelstora bilar . Hjulbasen var 117 inches med en total längd på 206,6 inches. Inuti hade Super Bee en vanlig bänk, dörr-till-dörr mattor och veckade vinyl dörrpaneler. Instrumentbrädan presenterade en rally-stil mätare och hastighetsmätare klustret lånat från Dodge Charger. En tung, sport fjädring och röda linjen, var extra breda, 14 tums däck standard. På utsidan, hade Super Bee ett brett stapplar rand bee racing kretsande svansen och gjutna förkromade "Bee" medaljonger monterade på motorhuven och bagageluckan /bakljus område. Gallret var färdig i matt svart och huven lekte en distinkt power bula.

Standard på Hemi modellerna var en Ramcharger kall-luftinsugssystem som presenterade två stora huva skopor, en under-huven luftplenum och en slå på instrumentbrädan för att välja mellan kall och varm luft. Den "Ramcharger" hood var ett alternativ för icke-Hemi bilar, men läggs till grundpriset.

Sportiga Six-Pack versionen kom med en platt-svart, glasfiber, lift-off huva och fyra NASCAR slips ner stift. Ett stort luftintag formades till huven med orden "Six Pack" i ljust rött på sidorna. Med sina 390 hk motor, kan det Six Pack gå från 0 till 60 på 6,6 sekunder.
Models

Både en hardtop coupe och pelar coupe gjorde 1969 Super Bee lineup. Den pelarförsedda coupe erbjuds flip-öppna fönster stil tillbaka i stället för den vanliga roll-up typ. The 1969 Super Bee coupe hade ett pris
Pris och produktionssiffror

av $ 3076. Den hardtop coupe såldes för $ 3138. Den Six Pack versionen hade en prislapp på $ 4300. Totala produktionen var 27.800 för 383 motor, 1.907 för 440 Six Pack och 166 för 426 Hemi.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/muscle-cars/93124.html

Previous:
Next:

Muscle Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.