Svenska Bil >> bilentusiaster >> Muscle Cars >> Content

Historien om Camaro

Chevrolet Camaro är en av de mest ikoniska av USA-tillverkade muskelbilar. År 1967 var det Camaro ansåg General Motors svar på Ford Mustang. Som Camaro utvecklades trots årtionden, och blev reinkarnerad med bilens femte generationen, är det fortfarande en av grundpelarna i den inhemska sportbil marknaden. Födelse av Camaro

Den första Chevrolet Camaro blev tillgängliga under 1967 till ett rekommenderat försäljningspris på $ 2466. Den ursprungliga kaross byggde på Chevy uppfräschade Nova. Dock var den nyskapade Camaro mer tjock och mer robust än Nova. Under huven på Camaro s unibody struktur var Chevy s 230-kubiktum raka sexcylindriga motor och en tre-växlad manuell växellåda.

Chevy erbjuds Camaro med två trim paket, Rally Sport, som var inriktade på utseende , och Super Sport, som var baserad på prestation. De två också kunde beställas tillsammans för att göra Camaro RS /SS. Camaro s Second Generation


År 1970 var den andra generationen av Camaro född. Den andra generationen var fortfarande baserad på Nova, men det var större och tyngre än den tidigare modellen. Det var inte längre tillgängliga som en cabriolet. Medan Chevy byggt upp hästkrafter i den tidigare versionen av Camaro, orsakade nya statliga regleringar Chevy att minska Camaros hästkrafter. Chevy tappade sin nya 360-hästkrafter, 350 LT-1 motor i vissa versioner av andra generationen.

Camaro yttre förändring, med större stötfångare och en ny plast näsa för att följa nya säkerhetsbestämmelser. Också i 1973 Typ LT blev tillgängliga, vilket erbjöd en lyxig interiör och standard V-8 motor. År 1974 gjorde Rally Sportpaket sätt för Camaros Berlinetta. Den sportiga och kraftfulla Camaro Z28 debuterade också.

Teknik orsaka slutet av den andra generationen som ombord motorstyrning datorer banade väg för nästa generation av denna muskel bil.
Review, en mindre och sportig Third Generation

tredje generationens Camaros banade väg för en helt ny Camaro. De slighly mindre Camaros var först med fabriksmonterad bränsleinsprutning. Några av dessa nya Camaros installerades med fyra-växlad automatisk växellåda och fyrcylindriga motorer. Den stora hästkrafter som genereras av tidigare inkarnationer dämpades lite under dessa år. Den Camaro fanns i tre stilar:. Sport Coupe, Berlinetta och Z28

1985 lanserade Chevrolet Camaro IROC-Z, som namngavs efter den internationella Race of Champions, en tävling som har Camaros. Den IROC presenterade unik grafik och större hjul. Den stora förbättringen kom med IROC s avstämda porten Injection som producerade ett flexibelt 215 hästkrafter.

1987, ersatte Type LT den Berlinetta modellen och även var tillgänglig som en cabriolet.

Chevy avslutade IROC med 1990 års modell, efter Dodge blev sponsor för Internationella Race of Champions. År 1992 hade den tredje generationen av Camaro gjort sitt.
Fjärde generationens

1993 års modell gav vika för den fjärde generationen av Chevrolet Camaro. Förändringarna i den fjärde generationen var inte så drastiskt som de hade varit med den tredje generationen. Den nya versionen ingår plast framskärmar, en främre hjulupphängningen, rack-and-pinion styrning och en något slankare profil.

1998, fick Camaro en ny design frontsida. Bortsett från den fysiska förändringen, väckte 1998 införandet av LS-1 V-8 (C5 Corvette 305-hästkrafter, aluminium small-block motor) i Z28. Dock var de dagar Camaro numrerade. År 2002, efter firar bilens 35-årsjubileum, upphörde Chevrolet produktionen av Camaro
den femte generationen:. En pånyttfödelse av Cool

En full kraft marknadsföringskampanj genom Chevrolet introducerade den efterlängtade nylanseringen av Camaro. Framträdande plats i storsäljande filmer som "Transformers", den femte generationen Camaro blev tillgängligt som en 2010 års modell i början av 2009. Utseendet på den pånyttfödda Camaro styling är mycket likt den första generationen, men har 2010 en huskier hållning och är tjockare i den bakre änden. Den finns bara som en coupe i LS, LT och V-8-drivna SS modellerna.

LS och LT utföranden drivs av en 3,6 liters V-6 motor som ger 300 hästkrafter. SS har en 6,2-liters V-8 som levererar 426 hästkrafter med en manuell växellåda, eller 400 hästkrafter med en automatisk växellåda.

En RS utseende paketet finns också och lägger större hjul, en bakre spoiler, HID strålkastare och rökt bakljus.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/muscle-cars/92977.html

Previous:
Next:

Muscle Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.