Svenska Bil >> bilentusiaster >> Muscle Cars >> Content

1968 Dodge Charger specifikation

I mitten av 1960-talet, tillverkade Dodge Chrysler en roadster-stil muskel bil som var baserad på Dodge Coronet. De 1968 Dodge Charger var signifikant annorlunda än de tidigare inkarnationer av bilen som hade en ny koks designen flaska form och hade en högpresterande variant, komplett med humla stripes.With sina runda bakljus, tunnel-stil bakruta, och öppna grill med dolda strålkastare, var 1968 Dodge Charger lätt att känna igen och var utan tvekan den mest tilltalande muskel bil av 1960 eran. Modeller
p Det fanns två olika modeller av 1968 Dodge Charger. Det var den vanliga modellen och resultatorienterade R /T modellen. R /T var utrustad med kraftiga bromsar duty trumma, F70 Röda Däck streak och särskild hanteringsutrustning. Med en två-fat
Motor

318 ci V8 motor förgasaren var standard motor. Köpare hade möjlighet att få två 383 Cl V8-motorer, som kom i två-fat eller fyra-FAT förgasare formulär.

Detta skulle ge bilen en broms hästkrafter av 290, jämfört med standard 230 hk.

R /T modellen hade 375 hk från standard 440 ci Magnum V-8 motor. Den 426 Hemi valfritt ökade detta till 425 hk.
Prestanda

Både standard laddare och R /T modellen hade en treväxlad växellåda manuell växel .

R /T var den starkare av de två och hade en toppfart på 156 miles per timme och utför från noll till 60 mph på bara 4,8 sekunder.
Funktioner
p Alla Dodge Laddare kom med skålade säten, dolda strålkastare och en pop-öppet tanklock.

Alla R /T-modeller med Hemi motor byggdes med exponerade strålkastare och en flush galler. R /T modellen hade också bakre humla ränder på ryggen sidostyckena av bilen.

Funktioner som är standard på de flesta moderna bilar idag var alla tillval på 1968 Charger. Detta inkluderade skivbromsar, servostyrning, radio och tonade glas.

1968 Dodge Charger fanns tillgängliga i en mängd olika färger inklusive metalliska nyanser av brons, vinrött, guld, grönt och blått.

Addera .from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/muscle-cars/93321.html

Previous:
Next:

Muscle Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.