Svenska Bil >> bilentusiaster >> Muscle Cars >> Content

1970 Chevrolet Nova SS 396 Standard Egenskaper

1970 Nova var muskeln bilens förra året. Utsläppsnormer, säkerhetsregler och brist gas kombineras för att tvinga Chevy att tona ner motorn och lägga säkerhetsfunktioner. Dessa funktioner åt i prestanda ännu mer. Dock var 1970 fortfarande ett bra år för Nova, som presenterade SS-paketet 396 som var uttråkad ut till en 402 och hade 375 hästkrafter. Motor

Även om det inte har kraften i 1969 427-kubiktum motor, var 1970 versionen fortfarande mycket stark. SS, eller Super Sport paket för Nova, skapade så mycket av en muskel bil som möjligt. Motorn ändrades för att uppfylla nya utsläpp och säkerhetsregler, men det hade fortfarande 375 hästkrafter. Motorn hade ett kompressionsförhållande på 10.25:1

, samt en borrning och slaglängd på 4,094 och 3,76 inches. Den hade en imponerande 415 foot-pounds av vridmoment. Motorn var en V8 med överliggande ventiler och två ventiler per cylinder. Motorn presenterade också en fyra-FAT förgasare som maximerad effekt.

SS-paketet för Nova var också tillgänglig med en 349-kubiktum motor med en automatisk växellåda. De flesta SS bilar var av denna typ.
Drive Train

fyrväxlad golv shifter var det starkaste alternativet för sändningar i SS 396 paketet, men en Hydramatic och en tre-växlad manuell fanns också tillgängliga.

Nova hade en 111-tums hjulbas. Den körde på E70 X 14-tums däck.

SS hade oberoende kulleden spiralfjädrar för upphängning. Det hade hydrauliska självjusterande bromsar på alla fyra däck med 9,5-tums bromsbelägg. En enda avgas var standard, men ett dubbelt avgassystem fanns tillgängliga som tillval.
Funktioner

Muskel bilar byggdes för snabbhet och kraft, så det var inte en massa lyxiga utnämningar i SS. Något som skulle kunna minska vikten ökad hastighet, så tillägg hölls till ett minimum. På 1970-SS, servostyrning, var automatisk växellåda, luftkonditionering och radio ytterligare alternativ till paketet.

Många färger fanns tillgängliga, och metallicfärger fanns tillgängliga som en del av den ordinarie SS paketet. Två-ton färger fanns också tillgängliga.

Nova hade SS emblem eller insignier, på fendrar och bakre ljus. Gallret var svart, och utom de poster, verkade det som standard Nova.

SS paketet Nova kostar runt $ 3000 medan standarden Nova var priser på omkring $ 2,500.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/muscle-cars/93241.html

Previous:
Next:

Muscle Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.