Svenska Bil >> bilentusiaster >> Muscle Cars >> Content

Corvette LS7 V8 SFI Motorspecifikationer

Den LS7 motor introducerades av General Motors Company ( GMC ) under 2006 . På den tiden det erbjöds i Corvette Z06 , och det är fortfarande den standard motor alternativ i nyare Z06 -modeller . Den LS7 är den största och mest kraftfulla V8- motor som någonsin producerats av GMC och monteras i Detroit , Michigan , vid GMC Performance Build Center . Specifikationer

LS7 är en 7,0 - liters aluminium V8-motor som ger 505 hästkrafter och 475 pund fötter vridmoment . Den har ett kompressionsförhållande på 11:01 och röda linjer vid 7000 varv per minut ( RPM ) . Motorn borrningar åtgärd 4.25 inches vardera , och vevaxeln har en 4 - tums slaglängd .
Material

själva motorblocket är tillverkat av smitt aluminium . Vevstakarna är tillverkade av starkt , lätt titan . Vevaxeln är smidd stål . De topplock själva är aluminium , även om de har ventiler titan intag . De platt - top kolvar också aluminium .
Production

LS7 -motorn har en ganska unik tillverkningsprocess . Istället för att använda ett förfarande monteringslinje är varje LS7 motor tillverkad från början till slut med en enda GMC ingenjör . De produceras i relativt små volymer av cirka 100 per dag . Även om vissa verktyg och datorstödda processer används , är många av stegen på LS7 motor monteringen utförs för hand . Efter avslutad, är varje LS7 motor genomgå en ganska rigorösa tester innan de installeras i en Corvette .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/muscle-cars/93205.html

Previous:
Next:

Muscle Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.