Svenska Bil >> bilentusiaster >> Muscle Cars >> Content

Chevy Nova Information

Chevrolet Nova är en typ av bil som tillverkas av Chevrolet 1961-1978. Ursprungligen skapat som en medelstor alternativet mellan bolagets full storlek Chevrolet och dess mindre Corvair, fick Nova snart framträdande som en formidabel muskelbil. Origins

Nova, ursprungligen kallad Chevy II, uppfanns 1959 för att konkurrera med ekonomi bilar som Ford Falcon. Bilen var utformad för att erbjuda en sexcylindrig och en fyrcylindrig motor -. Den fyrcylindriga är Chevrolets första sedan 1928
Debut

1962 Chevy II Nova gjorde sin debut i september 1961 och var tillgänglig i flera former, inklusive två-och fyrdörrars sedaner, en tvåsitsig kombi och en cabriolet. Av de 1969 modellerna namnet på bilen förkortades till Chevy Nova.
Popularitet

I mitten av 1960-talet, blev Nova en populär muskelbil tack vare sin kombination av kraftfull motor och ljus kompakt storlek tillsammans med dess relativa billighet.
Förbättring

Medan den första kraftfulla V8-motorn introducerades med 1964 modeller, den 1968-modellen började äntligen presentera den långa motorhuven och korta bakre egenskap av muskelbilar. Den 1968-modellen var också först med att erbjuda möjligheten att beställa Nova med en stor motor block av antingen 350 eller 375 hästkrafter.
Senare modeller

modeller efter 1973, federala krav resulterade i förändringar i kroppen i form av stötfångare och nya regler motor som minskade hästkrafter på Nova och gjorde dessa senare modeller mindre önskvärda av samlare och muskel bilentusiaster.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/muscle-cars/92990.html

Previous:
Next:

Muscle Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.