Svenska Bil >> bilentusiaster >> Muscle Cars >> Content

Vad är en HEMI motor?

Verkstadsindustrin av Hemi förbränningsmotor, genom sitt skålformade eller "halvsfärisk" förbränningskammare, skapar en mer kraftfull motor för att ge större luftflöde för bättre bränsle och luftblandning. Den Hemi har inte blivit vanligt i amerikanska bilar tills det var fulländat och marknadsförs av Chrysler Corporation för sina efterkrigs-modeller till 1971. Historia

Welch Motor Company i Chelsea, Michigan, producerade den första Hemi 1904 med sin 20-hästkrafter, 2-cylindrig motor. Men Welch såldes 1910 till General Motors, som avvecklade produktionen. Chrysler började använda Hemi teknologi för flygmotorer under andra världskriget innan motorn i sina bilar i 1951.
Betydelse

Hemi V-8 anses vara den mest -tekniskt avancerad motor och anses standardutrustning i de flesta högpresterande bilar och dragsters. Den överlägsna luftflöde beror på skålformade
Funktion

kammare, vilket gör att bränsle och luft blandas mer effektivt än traditionella motorer.
Typer

Peugeot producerat sin egen version som består av "pent-tak" kammare som anses vara en förbättring jämfört med halvrunda version som används i USA.
Funktioner

Hemi är en kompakt motor som kan generera 250 hästkrafter i 331-kubiktum version eller 425 hästar i 426-modellen.
Identifiering

lyxiga Chrysler 300 brev serien fordon 1955-1965 populariserade Hemi, med Chryslers sena 1960 Dodge Laddare och Plymouth Barracudas passande Hemi ikoner.
Storlek

Samtida Hemis är 5,7 liter och ersatte Magnum 5.9 versionen och 8-liters V-10, med 6,1-liters Hemi också tillgängliga.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/muscle-cars/92955.html

Previous:
Next:

Muscle Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.