Svenska Bil >> bilentusiaster >> Muscle Cars >> Content

Hur man gör en 327 Använda en 350 Block

Chevy 327 motor först dök upp i 1962, och fem år senare, blev det 350 motorn. De 327 och 350 är från samma motorfamilj, vilket innebär att de flesta av deras delar är utbytbara. Båda motorerna har samma hål, men 350 har lagt förskjutning beror på en längre slaglängd. Konvertera en 350 till en 327 kräver att ersätta 350 vevaxel med en 327 vevaxel. Men på grund av den kortare slaglängd 327, skulle kompressionsförhållandet bli drastiskt ändras. Därför måste både vevaxeln och kolvarna ändras. Saker du behöver
Wrench
Harmonisk balansaxlar kläpp
låsring tång
327 kolvar
Kolvring kompressor
vevstake lager
motormontering smörjning
vevaxellagret
327 vevaxel
Timing kedja packning
Oil pan gasket
Visa fler instruktioner
1

bort oljetråget och oljepumpen. Oljetråget är fäst till botten av motorn med 18 bultar. Avlägsna bultarna med en skiftnyckel och lyft pannan bort från motorn för att exponera oljepumpen.
2

Ta bort de två fästskruvarna och lyfta pumpen ur motorn. En metall stolpe, som kallas olja pumpens drivaxel, kommer att glida ut ur pumpen då pumpen avlägsnas. Dra ut axeln av motorn efter att ta bort pumpen.
3

Ta harmonisk balansaxel, följt av kamkedjan lock och kamkedjan. Ta den enda bult från centrum av den harmoniska Balansblock med en skiftnyckel, sedan bifoga en harmonisk balansaxel avdragare i ansiktet av balansaxel och använda avdragare för att dra balancer bort av spetsen på vevaxeln.
4

bort de 10 skruvarna som håller fast locket kamkedjan på framsidan av motorn med en skiftnyckel, dra sedan bort locket på motorn för att exponera kamkedjan.
5

Demontera skruvarna och dra större drev bort av kamaxeln, vilket kommer att leda till att kedjan går slack. Dra litet drev bort av spetsen på vevaxeln.
6

Koppla de åtta vevstakar från vevaxeln med en skiftnyckel. Varje vevstake fäster till vevaxeln med två bultar. Med bultarna avlägsnas kan varje vevstake mössa lyftas bort av vevaxeln.
7

tag vevstakarna och använda dem för att dra kolvarna ut från motorblocket.
8

Ta bort de två skruvarna från varje vevaxelns fem kapsyler med en skiftnyckel, lyft sedan locken bort av vevaxeln. Fatta varje ände av vevaxeln och lyft ur motorn.
9

Koppla kolvarna från vevstakarna. På vardera sidan av varje kolv är en låsring. Ta bort de båda låsringarna med låsringstången, tryck sedan kolvbulten ur spetsen på vevstaken, vilket kommer att koppla bort kolven från vevstaken.
10

Installera 327 kolvar på den anslutande stavar och in i motorblocket. Placera varje kolv på dess vevstake, skjut sedan kolvbulten genom sidan av kolven och in i spetsen på vevstaken.
11

Installera låsringarna på varje sida av kolven med snap ring tång för att fästa kolven till vevstaken. Tre ringar omger basen av varje kolv. Dessa ringar måste komprimeras in i sidan av kolven med en ring kompressor verktyg. Med de komprimerade ringarna, tryck försiktigt kolvarna i motorblocket.
12

Dra gamla vevstake lager av av vevstakarna, så frikostigt päls nya lager med motorns montering smörjning. Fast den ena hälften av det nya lagret på botten av vevstaken. Knäpp den andra halvan i staven mössa.
13

Dra gamla vevaxellager ur motorn och stänga av varje av vevaxeln fem största caps. Liberally tillämpa smörjning motormonteringen till båda halvorna av nya vevaxellager, tryck sedan på ena halvan av varje lager på motorn.
14

Tryck den återstående hälften av varje vevaxel lagret på vevaxeln s mössor. Sänk 327 vevaxeln i motorn, dra åt varje vevaxel cap bolt till 80 foot-pounds av vridmoment med en momentnyckel.
15

tag i botten av varje vevstake och dra ner mot vevaxeln . Skjut vevstaken lock över de två dubbar på undersidan av varje vevstake, dra sedan åt varje vevstake två muttrar på vevstaksöverfallet till 35 fot-pund av vridmoment med en momentnyckel.
16

Montera kamkedjan och kamkedjan lock. Vira kamkedjan runt varje av kedjans två dreven glider då den lilla drevet på spetsen av vevaxeln och trycker på större drev mot kamaxeln. Dra åt den större drev tre fästbultar med en skiftnyckel. Montera locket kamkedjan över kamkedjan med en ny packning, dra sedan åt var och en av lockets 10 bultar med en skiftnyckel.
17

Installera den harmoniska balansaxel, följt av oljepumpen och oljetråget . Placera harmonisk balansaxel på spetsen av vevaxeln, dra åt balancer s enda bult till 60 foot-pounds av vridmoment med en momentnyckel. Sänk olje pumpens drivaxel in i motorn, sedan sänka oljepumpen på motorn. Dra oljepumpen två bultar och skruva oljetråget till botten av motorn med en ny oljetrågspackning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/muscle-cars/93007.html

Previous:
Next:

Muscle Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.